2015-11-03 19:15:57
Φωτογραφία για «Αδειάζει» Φίλη η κυβέρνηση: Άποψή του και ευθύνη του όσα λέει
«Προσωπική άποψη» χαρακτηρίζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου τη θέση του Νίκου Φίλη για τους Πόντιους, αφήνοντας τον ουσιαστικά ακάλυπτο «Είναι εκπεφρασμένη η θέση του Κοινοβουλίου για το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων, όπως και της Κυβέρνησης. Παρόλα αυτά ο καθένας έχει το δικαίωμα να διατυπώνει προσωπικές απόψεις επιστημονικού χαρακτήρα» σχολιάζουν κύκλοι του Μαξίμου.

Τη θέση του υπουργού Παιδείας αποδοκιμάζουν και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, κυβερνητικά στελέχη αλλά και βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

«Ο καθένας μπορεί να εκφράζει τις επιστημονικές ή προσωπικές του απόψεις. Αναλαμβάνει την ευθύνη και κρίνεται για αυτές. Η Βουλή θεσμικά έχει πάρει την απόφασή της» επεσήμανε ο κ. Βούτσης.

«Εγώ διαφωνώ με το φίλο μου τον Νίκο, είναι μία προσωπική του άποψη. Η γενοκτονία είναι δυστυχώς μία πραγματικότητα, με όλα τα στοιχεία που συνηγορούν προς αυτήν την κρίση και ως εκ τούτου επιμένω στην άποψη ότι υπήρξε γενοκτονία» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης  Παναγιώτης Κουρουμπλής.


«Οι επιστημονικές προσεγγίσεις μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα σε μία Δημοκρατία» δήλωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, συμπληρώνοντας ότι «η θέση της κυβέρνησης είναι γνωστή και δημόσια εκφρασμένη τόσο με δήλωση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου στις 19.5.2015, όσο και στους χαιρετισμούς στις αντίστοιχες ημέρες μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων κατά το παρελθόν». Ο ίδιος, επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι η εσωτερική μάχη για την αρχηγία «δεν μπορεί να γίνεται με όρους πατριδοκαπηλίας».

«Οι Πόντιοι εξοντώθηκαν λόγω του γένους τους. Αξίζουν τον όρο γενοκτονία, γιατί γενοκτονία είναι έγκλημα ποινικού δικαίου, ενώ η εθνοκάθαρση στην ουσία είναι περιγραφή εγκλημάτων και δεν έχει ρητή ολοκληρωτική και ρητή νομική αναγνώριση, μόνο επιμέρους στοιχεία αυτής» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ