2015-11-15 19:21:08
Φωτογραφία για Ομιλία Άδωνι Γεωργιάδη στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης
Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, πραγματοποίησε χθες, Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015, την κεντρική... ομιλία του στη Βόρεια Ελλάδα, στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης".

Το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Γκιουλέκας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, κ. Σάββας Αναστασιάδης και ο πρώην βουλευτής και υπουργός κ. Γιώργος Ορφανός, πλήθος κόσμου, φίλοι και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του.

Ο κ. Γεωργιάδης κατά την έναρξη της ομιλίας του τήρησε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, λέγοντας: «Σήμερα, είμαστε όλοι Γάλλοι».

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του κ. Γεωργιάδη.

Για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι:

«Στο φίλο λαό της Γαλλίας, ενός λαού και μίας χώρας, που πάντα στηρίζει την Ελλάδα στα δύσκολα, εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων και ενώνουμε τη φωνή μας με όλους αυτούς που λένε ότι έχει έρθει η ώρα η Ευρώπη να αναλάβει αποφασιστική δράση
. Είναι λυπηρό που αυτή την περίοδο που η Ευρώπη, δυστυχώς, άλλαξε, γιατί το χθεσινό γεγονός μην έχετε καμία αμφιβολία, άλλαξε την Ευρώπη. Μπορεί πολλοί να μη το έχουν καταλάβει ακόμα σήμερα, αλλά σας διαβεβαιώ τίποτε δεν είναι πια το ίδιο. Είναι εξαιρετικά λυπηρό ότι στην πατρίδα μας έχουμε αυτή την κυβέρνηση. Γιατί αργά ή γρήγορα η Ευρώπη θα καταλάβει ότι για αυτό που ζει τώρα, δυστυχώς, η δική μας κυβέρνηση έχει ευθύνη. Γιατί η δική μας κυβέρνηση με την κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου και τον κύριο Αλέξη Τσίπρα, αλλάζοντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, άνοιξε τα σύνορα και στην κυριολεξία προσκάλεσε όλους αυτούς τους ανθρώπους στην Ευρώπη.

Για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο:

«Πόση εμπιστοσύνη μπορούμε να έχουμε στο κράτος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο άνθρωπος που χειρίζεται, ως υπουργός Εθνικής Αμυνας, τη φύλαξη των συνόρων, ο κύριος Παναγιώτης Καμμένος, είχε δηλώσει πριν από πέντε μήνες ότι αν η Ευρώπη συγκρουστεί μαζί μας θα γεμίσουμε την Ευρώπη τζιχαντιστές, στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι; Θα έπρεπε η Ν.Δ. σήμερα ήδη να έχει ζητήσει την παραίτηση του κυρίου Καμμένου. Η παρουσία του σε αυτή τη θέση μετά από αυτή τη δήλωση και μετά από αυτά τα γεγονότα προσβάλλει την Ελλάδα. Δεν μας εκπροσωπεί ο κύριος Καμμένος και οι απόψεις του. Θέλω να ξέρετε ότι αν, ή μάλλον λάθος, όταν εκλεγώ Πρόεδρος της ΝΔ άνθρωποι σαν τον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Καμμένο θα χάσουν τον ύπνο τους».

Για την επίθεση στον κ. Γιώργο Κουμουτσάκο:

«Αυτοί που έριξαν το ξύλο στον Γιώργο Κουμουτσάκο έδωσαν τεράστια υπηρεσία στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι αυτουργοί της σωτηρίας του κ. Φίλη. Γιατί αν δεν είχε γίνει αυτό και σας το λέω, ως οργανωμένο μέλος του Ποντιακού κινήματος από τα παιδικά μου χρόνια, θα κάναμε εμείς οι Πόντιοι μία διαδήλωση την ημέρα μέχρι να παραιτηθεί ο κ. Φίλης. Άρα, αυτοί που χτύπησαν τόσο άνανδρα τον Γιώργο Κουμουτσάκο προσέφεραν υπηρεσία στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον κύριο Φίλη. Να μην μας πουλάνε, λοιπόν, και πατριωτισμό, οι άθλιοι.

Για τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Σας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίστε όποιον θέλετε αλλά προς Θεού όχι τον Άδωνι Γεωργιάδη. Και σας θέτω ένα ερώτημα. Θα τους ακούσετε (τρις); Λοιπόν, ελάτε την άλλη Κυριακή το βράδυ να κεράσουμε πικρό φαρμάκι τον κ. Τσίπρα. Γιατί ακούστε τα νέα κύριε Τσίπρα: Όταν θα εκλεγώ αρχηγός στη Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορείτε να μου κάνετε εμπάργκο και θα με βλέπετε κάθε μέρα μπροστά σας, να σας ξεμπροστιάζω για τη ζημιά που κάνετε στην Ελλάδα».

Για την αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας:

«Αν θέλετε μία Νέα Δημοκρατία με την αντιπολιτευτική τακτική που ασκεί σήμερα να μην με ψηφίσετε. Εγώ δεν θέλω μία Νέα Δημοκρατία που θα ασκεί την αντιπολιτευτική τακτική που ασκεί σήμερα. Και θα σας πω το γιατί με ένα παράδειγμα.{….}Σήμερα το θέμα των καταγγελιών Πανούση κινδυνεύει να ξεχαστεί. Κατέληξε να είναι μια σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – Πανούση – ΜEGA. Που είναι η Νέα Δημοκρατία; Πουθενά. Και θα ξεχαστεί και αυτό. Όπως ξεχάστηκαν τόσα άλλα».

Για τις καταγγελίες Πανούση:

«Σήμερα άκουγα τον κ. Τσίπρα που έκανε την εξής δήλωση. Ακούστε δήλωση και πόσο θράσος πρέπει να έχει για να κάνει αυτήν τη δήλωση, μια τέτοια εβδομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας: Πρέπει να απομονώσουμε τους τρομοκράτες. Αυτό το είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Κι εμείς του απαντάμε από εδώ: Δεν σταματάς να τους μιλάς στο τηλέφωνο καλύτερα; Που θέλεις και να τους απομονώσεις; Που τους έχεις στο κόμμα σου; Που τους έχεις βάλει στο υπουργείο Δικαιοσύνης; Που τους έχεις βάλει να νομοθετούν στη Βουλή των Ελλήνων; Και έχεις και το θράσος να λες, να απομονώσουμε τους τρομοκράτες;».

Για τον Μάκη Βορίδη:

«Υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα, που είναι ο λόγος που κατεβαίνω. Λέγεται ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς. Μπορεί να με έχετε ακούσει να το λέω όλα αυτά τα χρόνια και χίλιες φορές. Πρέπει να το έχω πει σε όλες μου τις ομιλίες από την αρχή αυτής της εκστρατείας 300 φορές.{…} Δυστυχώς, παρά τις φορές που το είπα, ένας καλός μου φίλος ο Μάκης Βορίδης δεν άκουσε ότι το λέω και μπερδεύτηκε. Νόμιζε, ότι το λέει ο κύριος Τζιτζικώστας. Δεν θα πω τίποτα περισσότερο, παρά μόνο ένα. Θα μου το επιτρέψετε για λόγους προσωπικούς και όχι τόσο πολύ πολιτικούς. «Ο φίλος τον φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκει, αγαπητέ Μάκη».

Για τον Απόστολο Τζιτζικώστα:

«Εγώ μπορεί να συγχωρούσα στον κύριο Τζιτζικώστα την προφανή του αδυναμία λόγω του Συντάγματος να είναι βουλευτής. Να ξέρετε είναι τεράστια αδυναμία. Σχεδόν άλυτη. Ο κ. Τσίπρας, αν εκλεγόταν αρχηγός στη Νέα Δημοκρατία ο κ. Τζιτζικώστας, - είμαι προσωπικά απολύτως βέβαιος ότι αυτό δεν θα συμβεί – τι θα έκανε; Απλώς δεν θα απαντούσε ποτέ στον όποιο αντιπρόσωπο του κ. Τζιτζικώστα στη Βουλή, είτε ήταν ο Βορίδης, είτε όποιος άλλος. {…} Πρέπει όμως να σας πω ότι αυτό θα το συγχωρούσα αν είχαμε να κάνουμε με έναν σπουδαίο ηγέτη, του οποίου οι ικανότητες ξεπερνούν κατά πολύ τα συνηθισμένα κοινοβουλευτικά όρια. Όμως, θα το πω ευθέως. Ανανέωση με Μαυρογιαλούρικες πρακτικές δεν γίνεται. Αγαπητέ Αποστόλη, έχουμε γιορτάσει από Μαυρογιαλούρους , δεν μας νοιάζει η ηλικία τους, μας νοιάζει η πολιτική τους φιλοσοφία. Και σε αυτό απέδειξες ότι δεν διαφέρεις καθόλου. Και λυπάμαι πολύ για αυτό. Αν τον αδικώ, γιατί δεν θέλω ποτέ να αδικώ κανέναν, έχει μία εβδομάδα περιθώριο να κάνουμε ένα ωραίο debate. Δεν πιστεύω να φοβάται. Αφού είναι πολύ ικανός στην τηλεόραση, είναι πολύ ικανός στα τηλεοπτικά, γιατί να φοβάται; Αποστόλη, θα είμαστε πολύ ευγενικοί και εγώ και ο Κυριάκος, έλα μαζί μας την Τρίτη το πρωί στο ΣΚΑΙ, μην φοβάσαι. Και αν αποδειχθείς ικανός γίνε και ηγέτης. Αλλά γίνε ηγέτης γιατί το αξίζεις. Όχι γιατί έχεις καλούς επικοινωνιολόγους».
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ