2015-11-22 08:23:08
Φωτογραφία για Πακιστάν: Διέπραξαν βλασφημία και κατέλαβαν τέμενος κάνοντας καταστροφές
Ένα εξαγριωμένο πλήθος διαδηλωτών επιτέθηκε και κατέλαβε χθες ένα τέμενος της μουσουλμανικής μειονότητας των Αχμάντι στο βορειοανατολικό Πακιστάν, ενώ την Παρασκευή διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα εργοστάσιο, έπειτα από τη φημολογία ότι μέλος των Αχμάντι και εργαζόμενος στο εργοστάσιο διέπραξε βλασφημία.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού παρατάχθηκαν στην περιοχή Τζέλουμ, 164χλμ βόρεια της πόλης Λαχόρη και πως δεν υπάρχουν θύματα.

Οι μουσουλμάνοι Αχμάντι – ο πληθυσμός των οποίων υπολογίζεται περίπου στα 3 εκατομμύρια ανάμεσα στον πληθυσμό των 180 εκατομμυρίων της χώρας– θεωρούν τους εαυτούς τους μουσουλμάνους, αλλά βρίσκονται αντιμέτωποι με άγριες αντιδράσεις από την σουνιτική πλειοψηφία του Πακιστάν. Οι Αχμάντι πέφτουν θύματα βιαιοπραγιών και διακρίσεων και συχνά αντιμετωπίζουν κατηγορίες βλασφημίας, έγκλημα που ισοδυναμεί με θανατική ποινή στο Πακιστάν.


Η αστυνομία της επαρχίας Πουντζάμπ ανέφερε πως η κατάσταση στην Τζέλουμ βρίσκεται υπό έλεγχο, αλλά τόνισε πως οι αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με τους τοπικούς θρησκευτικούς ηγέτες και τους διαδηλωτές για να λήξει η κατάληψη στο τέμενος.

Ο Αμίρ Μεχμούντ, ένα μέλος της κοινότητας Αχμάντι, δήλωσε πως εκατοντάδες άνθρωποι περικύκλωσαν και πυρπόλησαν ένα εργοστάσιο μοριοσανίδας στην Τζέλουμ την Παρασκευή το βράδυ, καθώς από σουνιτικά τεμένη μεταδόθηκε η φήμη ότι κάποιος εργαζόμενος στο εργοστάσιο βεβήλωσε το Κοράνι.

«Ένα όχλος επιτέθηκε στο τέμενος μας στην Καλά Γκουτζράν, μια περιοχή στην Τζέλουμ, έβγαλε έξω τα έπιπλα και τα έβαλε φωτιά. Αργότερα πραγματοποίησαν βραδινή προσευχή μέσα στο τέμενος», δήλωσε ο Μεχμούντ.

Η πακιστανική νομοθεσία περί βλασφημίας, η οποία σύμφωνα με τους φιλελεύθερους χρησιμοποιείται για την ρύθμιση προσωπικών διενέξεων, αλλά την υπερασπίζονται οι ισλαμιστές, προβλέπει την επιβολή της θανατικής ποινής σε αυτούς που δυσφημούν τον Μωάμεθ και ισόβιας κάθειρξης σε όποιον καίει το Κοράνι. Ο νόμος αυτός χρησιμοποιείται συχνά κατά των χριστιανών, των ινδουιστών και των Αχμάντι.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ