2015-12-27 14:29:13
Φωτογραφία για Τα μυστικά της κάλπης ψάχνουν τα επιτελεία Μεϊμαράκη - Μητσοτάκη
Στην «αποκρυπτογράφηση» των αποτελεσμάτων της κάλπης της πρώτης Κυριακής έχουν επιφορτιστεί τα επιτελεία των δύο υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ​. Από τα αποτελέσματα αυτά άλλωστε θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα και για τον τρόπο που θα επιλέξουν οι ψηφοφόροι του κόμματος να ψηφίσουν στις 10 Ιανουαρίου.

Μια πρώτη ανάγνωση της κατανομής των ψήφων της πρώτης Κυριακής δείχνει καταρχάς ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε ψήφους στα μεγάλα αστικά κέντρα σε αντίθεση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που κέρδισε το μεγαλύτερο μερίδιο από τα εκλογικά κέντρα της επαρχίας πλην της Βορείου Ελλάδας. Εκεί δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα αφού σε πολλά εκλογικά κέντρα τους περισσότερους ψήφους πήρε ο Απόστολος Τζιτζικώστας που δεν προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Οι νεοδημοκράτες ψηφοφόροι στην Βόρεια Ελλάδα αποτελούν έναν εκ των βασικών στόχων τόσο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη
. Στο επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη εκτιμούν ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ψηφοφόρων ανήκουν στην λεγόμενη «Καραμανλική τάση» και γι αυτό το λόγο η τοποθέτηση Μεϊμαράκη ότι επιθυμεί μια «Καραμανλική» Νέα Δημοκρατία προσελκύει αυτήν την μερίδα των ψηφοφόρων. Αντίθετη είναι η άποψη στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη που εκτιμούν ότι όσοι επέλεξαν τον Απόστολο Τζιτζικώστα αναζητούσαν κάτι νέο και ανανεωτικό για την ΝΔ της επόμενης ημέρας, οπότε κινούνται πιο κοντά στην υποψηφιότητα Μητσοτάκη.

Πολύ δύσκολη αναμένεται να είναι η μάχη στους νέους .Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αποτελεσμάτων των εκλογών της πρώτης Κυριακής δείχνουν ότι οι ψήφοι μοιράστηκαν ανάμεσα σε Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη οπότε το πεδίο αυτό καθίσταται εξ ορισμού πάρα πολύ δύσκολο. Εδώ δείχνει να έχει ένα «ηλικιακό» προβάδισμα ο Κυριάκος Μητσοτάκηςωστόσο αυτό δεν αρκεί για να κερδίσει τους νέους.

Επόμενο δύσκολο πεδίο αυτή τη φορά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δείχνει να είναι η «γυναικεία» δεξαμενή του κόμματος. Οι γυναίκες ψηφοφόροι και ιδιαίτερα σε ηλικίες πάνω από 35 ετών επέλεξαν τον κ. Μεϊμαράκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντίθετα δείχνει ότι κέρδισε τους άντρες της λεγόμενης παραγωγικής ηλικίας δηλαδή 25-45 και μάλιστα με αρκετά μεγάλο ποσοστό τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην επαρχία.

Η αποκρυπτογράφηση των αποτελεσμάτων θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα και οι υποψήφιοι θα διαμορφώσουν αντίστοιχα την στρατηγική τους στα «κοινά» εκείνα που τους γύρισαν την πλάτη.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ