2016-01-06 14:56:09
Φωτογραφία για Απελευθέρωση κρατουμένων και παύση βομβαρδισμών οι όροι της αντιπολίτευσης στη Συρία
Συγκεκριμένους όρους προκειμένου να καθίσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για... την ειρηνευτική διαδικασία, έθεσαν στα Ηνωμένα Έθνη οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης που μάχονται κατά του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία. Πιο συγκεκριμένα, απαιτούν από την πρόεδρο Άσαντ την απελευθέρωση κρατουμένων και την παύση των βομβαρδισμών από το καθεστώς, ως δείγμα καλής θέλησης απέναντί τους.

Ο ΟΗΕ δρομολογεί συνάντηση μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας για τις 25 Ιανουαρίου, στη Γενεύη. Όπως αποδεικνύεται ωστόσο, θα πρέπει νωρίτερα να επιλυθούν πολλά θέματα, ώστε να οριστικοποιηθεί η συνάντηση και να καθίσουν οι αντιμαχόμενες πλευρές στο ίδιο τραπέζι.

Οι όροι που έθεσαν είναι μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και ως εκ τούτου, έγιναν αποδεκτοί από τον Οργανισμό, ο οποίος θα τους μεταβιβάσει προς την κυβέρνηση της Συρίας. Επίσης ζητούν από το καθεστώς Άσαντ να αποσύρει τους αποκλεισμούς των περιοχών τους και να σταματήσει τη ρίψη βαρελιών-βομβών, πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Επίσης, οι αντιπολιτευόμενες δυνάμεις, οι οποίες παρουσιάστηκαν ενωμένες στη συνάντηση με τους επιτελείς του ΟΗΕ, ζήτησαν την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων, όπως οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν πρόσφατα κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ