2016-01-09 22:24:47
Φωτογραφία για Συρία: Δεκάδες νεκροί από ρωσικό πλήγμα σε πόλη που ελέγχουν αντάρτες
Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Μααράτ αλ Νούμαν, στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής που έπληξε δικαστήριο και τη φυλακή που ήταν δίπλα του, ανέφρε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η αεροπορική επιδρομή στην πόλη είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί ακόμα άνθρωποι, ορισμένοι από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο το Παρατηρητήριο.

Παλαιότερος απολογισμός έκανε λόγο για τουλάχιστον 39 νεκρούς.

«Ο απολογισμός αυξήθηκε σε 57 νεκρούς, ανάμεσά τους ένα παιδί και δύο γυναίκες, 23 μαχητές του Μετώπου αλ Νόσρα, 6 αντάρτες και 7 κρατούμενοι» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση, εκτιμώντας ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί, διότι «30 τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση».

Μεταξύ των θυμάτων «είναι πιθανότατα κρατούμενοι, δεσμοφύλακες, ίσως και άμαχοι επειδή το κτίριο βρίσκεται δίπλα σε μια λαϊκή αγορά», εξήγησε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κτίριο χρησιμοποιείται ως φυλακή από το Μέτωπο Αλ Νόσρα και ότι το πλήγμα ήταν ρωσικό.

Η Μααρέτ αλ Νούμαν είναι μια σημαντική πόλη πάνω στον δρόμο που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι. Ελέγχεται από τους αντάρτες από τα τέλη του 2012.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Συρία, που ξεκίνησαν στα τέλη του Σεπτεμβρίου, έχουν προκαλέσει τον θάνατο 2.731 ανθρώπων, το ένα τρίτο από τους οποίους είναι άμαχοι. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ