2016-01-23 14:54:12
Φωτογραφία για Ελληνική καινοτομία της SciFY για σοβαρά προβλήματα όρασης! [video]
Μια δωρεάν εφαρμογή για άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όρασης ονόματι ICSee δημιούργησε η SciFY (Science For You- Επιστήμη Για Σένα) η ελληνική μη κερδοσκοπική οργάνωση που φέρνει κορυφαία προϊόντα τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή όσων τα έχουν ανάγκη δωρεάν. Με το ICSee (I Can See), άτομα με χαμηλή όραση μπορούν να διαβάσουν ένα μικρό κείμενο, όπως ο κατάλογος ενός εστιατορίου ή η τιμή σε μια απόδειξη, κάτι που ειδάλλως θα ήταν πολύ δύσκολο ή ακόμα και αδύνατον να το κάνουν. Έτσι, η καθημερινότητά τους βελτιώνεται σημαντικά.

Πως λειτουργεί το icsEE; Ο χρήστης κατεβάζει την εφαρμογή εντελώς δωρεάν από το GooglePlay στο smartphone ή το tablet του. Ο χρήστης στρέφει την κάμερα της συσκευής του στο σημείο που θέλει να δει καλύτερα, ώστε να δει στην οθόνη του μια καθαρότερη για αυτόν εικόνα.

Μπορεί να διαλέξει ποιο από τα 8 φίλτρα της εφαρμογής τον εξυπηρετούν για να δει σε πραγματικό χρόνο αυτό που θέλει, μπορεί να φωτογραφήσει κάτι και να το μεγεθύνει, μπορεί επιτέλους να έχει μία εφαρμογή που λύνει άμεσα προβλήματα της καθημερινότητάς του, χωρίς να χρειάζεται να επενδύσει εκατοντάδες ευρώ!


Αξιοσημείωτο είναι πως είναι η πρώτη φορά που εφαρμογή για άτομα με προβλήματα όρασης χρησιμοποιεί ηχητικές οδηγίες, κάτι που διευκολύνει τους ανθρώπους με χαμηλή όραση. Το έργο ξεκίνησε από τη SciFY, στην πορεία εξελίχθηκε με νέες λειτουργικότητες, ενώ η νέα, ολοκληρωμένη έκδοση της εφαρμογής χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για δωρεάν κατέβασμα σε android συσκευές (smartphone ή tablet) στο Google Play.

Βασική πεποίθηση της SciFY είναι ότι η τεχνολογία είναι ένα αγαθό στο οποίο θα πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι ανεξαιρέτως, και όχι μόνο όσοι μπορούν να την πληρώσουν ακριβά. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν σκεφτεί κανείς ότι οι υποστηρικτικές τεχνολογίες για τα άτομα με αναπηρία που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν εξαιρετικά μεγάλο κόστος.

Με τη βοήθεια της SciFY μπορούν συνεπώς με απλό, εύκολο και οικονομικό τρόπο να βελτιώσουν πολύ την καθημερινή τους ζωή. Επιπλέον, οι εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί είναι τέτοιες ώστε τα άτομα που τις χρησιμοποιούν να αισθάνονται ένα με το σύνολο. Κατεβάζοντας για παράδειγμα στο smartphone/tablet την εφαρμογή ICSee τα άτομα με μειωμένη όραση δε νιώθουν ότι ξεχωρίζουν καθώς το μόνο που χρειάζονται είναι το κινητό τους και όχι εξειδικευμένα τεχνολογικά εργαλεία.

Ένα ακόμη θετικό των λύσεων της SciFY είναι ότι έχουν ένα παγκόσμιο χαρακτήρα. Ξεκίνησαν από την Ελλάδα, αλλά σχεδιάζονται και υλοποιούνται για να μπορούν να αξιοποιηθούν σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, η SciFY μοιράζεται ελεύθερα όλη τη σχετική γνώση: οι εφαρμογές που δημιουργεί είναι ανοιχτού κώδικα ώστε να είναι δυνατόν να στηριχθούν επάνω τους νέες τεχνολογίες και προϊόντα. Έτσι, δίνει βάσεις για ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ