2016-02-01 23:08:09
Φωτογραφία για Στ.Θεοδωράκης:Η κυβέρνηση κάνει εισπρακτικό «ντου» με το ασφαλιστικό [video]
Συνάντηση με τον επικεφαλής του Κινήματος «Το Ποτάμι» κ. Σταύρο Θεοδωράκη είχαν, την 1η Φεβρουαρίου 2016, αντιπροσωπείες των Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών... Επιμελητηρίων Αθήνας - Πειραιά

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν όλα τα τρέχοντα προβλήματα που απασχολούν την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση, σε περίοδο βαθιάς κρίσης, με κύρια έμφαση στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό και στο αναπτυξιακό

Από πλευράς επιμελητηρίων συμμετείχαν και οι κ.κ.: Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Παύλος Ραβάνης, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γεώργιος Μπενέτος, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά & Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ε.Ε. (Insuleur) και Ανδριανός Μιχάλαρος, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Επίσης παραβρέθηκαν πολλά μέλη του ΔΣ του ΕΕΑ.

Τον κ. Θεοδωράκη συνόδευε πολυμελής αντιπροσωπεία βουλευτών και στελεχών του κόμματος.


Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου,

οι αντιπροσωπείες των επιμελητηρίων εξέθεσαν στον κ. Θεοδωράκη τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με έμφαση στο ασφαλιστικό το οποίο στην ουσία μετατράπηκε σε φορολογικό, τα βάρη των οποίων οι εναπομείνασες επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντέξουν. Κακώς μιλάμε για ασφαλιστικό, είναι ένα φορολογικό με το μανδύα του ασφαλιστικού! Με τόσο δυσβάστακτη φορολογία οδηγούν τις επιχειρήσεις, σε μεγάλο βαθμό, να φύγουν σε άλλες χώρες ή να βρουν άλλους τρόπους να επιβιώσουν, όπως είναι η φοροδιαφυγή, η εισφοροδιαφυγή και η μαύρη εργασία. Τα δε αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, πιστεύουμε, δεν θα είναι τα αναμενόμενα από την κυβέρνηση. 

 Απόδειξη είναι ότι για πρώτη φορά αγρότες και «διαδηλωτές της γραβάτας» συνασπίστηκαν για να αντιμετωπίσουν τα κυβερνητικά σχέδια, πράγμα που μπορεί να το «καταφέρει» μόνο μια βάρβαρη πολιτική! Μόνη λύση είναι η ανάπτυξη, διαφορετικά θα διογκωθούν τα προβλήματα. Μόνο η ανάπτυξη του ΑΕΠ μπορεί να βγάλει από την κρίση την οικονομία και τις επιχειρήσεις και αυτό μπορεί να γίνει με πολιτική και οικονομική σταθερότητα. Κάθε άλλη πολιτική οδηγεί σε αδιέξοδο. Ειδικά για το ασφαλιστικό η κυβέρνηση οφείλει, όπως υποσχέθηκε, να καταθέσει τις τελικές θέσεις της γιατί με το σχέδιο που έχει καταθέσει, μια επιχείρηση με 30.000 εισόδημα θα απομείνει ελάχιστα μετά τους φόρους και τις εισφορές και δεν θα είναι βιώσιμη!

Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, από την πλευρά του, δήλωσε ότι, όπως υποστήριξε το Ποτάμι στη Βουλή, η κυβέρνηση με το ασφαλιστικό κάνει ουσιαστικά ένα εισπρακτικό «ντου» στους ανθρώπους της δουλειάς και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δηλώνουμε τη μεγάλη μας άρνηση να συναινέσουμε σε ένα ασφαλιστικό που ουσιαστικά είναι ένα νέο φορολογικό. Θα πρέπει να καταλάβει η ηγετική πολιτική τάξη της χώρας ότι δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση, αν δεν υπάρξει ανάπτυξη των μικρομεσαίων. Ως «Ποτάμι», είμαστε άνθρωποι της δουλειάς και γνωρίζουμε καλά τα δίκαια αυτών των ανθρώπων. Σημασία όμως έχει να βρεθεί κάποιος στην κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί, χωρίς αυτούς τους ανθρώπους, χωρίς μια συγκεκριμένη κατοχυρωμένη πολιτική υπέρ των μικρομεσαίων, να βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια. 

Τα «κλειδιά» του μνημονίου βρίσκονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως βρίσκονται στα χωράφια και στην παραγωγή. Η κυβέρνηση, δυστυχώς μέχρι στιγμής, καταθέτει ιδέες, αρνητικές κατ’ εμάς, αλλά όχι συγκεκριμένες θέσεις για να γίνει πραγματικός διάλογος και να καταθέσουμε τροποποιητικές προτάσεις. Ωστόσο ακόμη και αυτό το κακό ασφαλιστικό να φέρει στη Βουλή, η διάθεσή μας είναι να δώσουμε διορθωτικές προτάσεις. Και αυτό, παρότι πιστεύουμε ότι πρέπει να πάμε σε ένα άλλου τύπου ασφαλιστικό, με βάση την πρότασή μας για ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων που ακολουθείται ήδη από πολλές χώρες της ΕΕ και έχει διαφορετική φιλοσοφία. Το σίγουρο είναι ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση, πατώντας στην πεπατημένη, προσπαθεί ν συμπιέσει τους ανθρώπους της παραγωγής και τους ανθρώπους της δουλειάς προς όφελος των δικών της εκλεκτών και προνομιακών συνομιλητών. Ωστόσο, η κυβέρνηση οφείλει να κάνει διάλογο με όλους αυτούς που εξαπάτησε. Διάλογος δεν σημαίνει «πρόσκληση για καφέ» αλλά συγκεκριμένες προτάσεις και «ανοικτά αυτιά» για να ακούσει τις συγκριμένες αντιπροτάσεις, είτε από το χώρο της αγροτιάς είτε από το χώρο της «γραβάτας», όπως υποτιμητικά τους λέει η κυβέρνηση.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ