2016-02-04 12:35:45
Φωτογραφία για Οι αγρότες κατέβασαν ...το φέρετρό τους! [video]
Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από νωρίς το πρωί η πόλη του Ηρακλείου αλλά και οι υπόλοιπες πόλεις του νησιού με τους αγρότες να συναντούν τους εκπροσώπους του κινήματος της ... γραβάτας αλλά και τους εργαζόμενους όλων των κλάδων και των τάξεων στους δρόμους της διαμαρτυρίας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο !

Αγροτική ... πολιορκία

Αυτή την ώρα έχουν ήδη φτάσει στο Ηράκλειο οι αγροτικές πορείες. Περισσότερα από 2000 αγροτικά αυτοκίνητα και 200 τρακτερ έφτασαν από την πλευρά των Αρχανών του Αρκαλοχωρίου και της Βιάννου. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα είχαν μπει στην πόλη τα τελευταία βρίσκονταν ακόμα στις Αρχάνες ! Επίσης χιλιάδες αυτοκίνητα ξεκίνησαν από τη Μεσαρά και μπήκαν στην πόλη. Οι κεντρικοί δρόμοι έχουν φρακάρει με τα αγροτικά οχήματα να έχουν φτάσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση (έφτασαν λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι) ενώ η ουρά να συνεχιζόταν στην παραλιακή λεωφόρο ενώ οχήματα έμπαιναν ακόμα στην πόλη έχοντας φρακάρει την λεωφόρο 62 Μαρτύρων! Άκρως συμβολικό χαρακτήρα είχε το φέρετρο που οι αγρότες κατέβασαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, περνώντας μήνυμα για αφανισμό του κλάδου τους με το νέο ασφαλιστικό και το φορολογικό.


Μεγάλο είναι και το κομβόι της Ιεράπετρας και της Σητείας που επίσης κατέφτασε.  Η πολη του Ηρακλείου έχει περικυκλωθεί και να αποκλειστεί από τα χιλιάδες οχήματα !

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη αγροτική κινητοποιήση των τελευταίων χρόνων που παραπέμπει στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της δεκαετίας του 80 με τις εκτιμησεις να αναφέρουν ότι θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο !
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ