2016-02-13 13:50:09
Φωτογραφία για «Η τέχνη πάντα ελεύθερη» από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει δύο συναυλίες υπό τον τίτλο «Η τέχνη πάντα ελεύθερη», σε Πύλα και Λευκωσία, υπό την... καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Μποτίνη και με σολίστ στο κλαρινέτο τον Σπύρο Μουρίκη. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 

Άρτουρ Χόνεγκερ: Pastoral d’ été Μάριος Χρήστου: Σπουδή για σόλο κλαρινέτο και ορχήστρα Ντονάτο Λοβρέλιο: Φαντασία πάνω σε θέματα από την όπερα La Traviata του Βέρντι για κλαρινέτο και ορχήστρα εγχόρδων Λ. βαν Μπετόβεν: Συμφωνία αρ. 1 σε Ντο μείζονα, έργο 21 Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, Πύλα, 20:30, 24694000 Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, Θέατρο Παλλάς, Λευκωσία, 20:30, 22 410181 Το συμφωνικό ποίημα του Χόνεγκερ «Pastoral d’ été» μας μεταφέρει τη διάθεση μιας αυγής στις Ελβετικές Άλπεις, όπου ο συνθέτης εμπνεύστηκε το έργο στα 1920. 

 H Σπουδή για σόλο κλαρινέτο και Ορχήστρα του Κύπριου συνθέτη Μάριου Χρήστου, που θα παρουσιαστεί σε παγκύπρια πρεμιέρα, συνδυάζει την τροπικότητα και ρυθμολογία της καθ΄ημάς Ανατολής με τεχνικές μοτιβικής επεξεργασίας και την αίσθηση για ενότητα της φόρμας της Δύσης, καθώς και με πιο μοντερνιστικές προσεγγίσεις
. Ο Λοβρέλιο χρησιμοποίησε με πολύ γούστο την εισαγωγή και άριες από την όπερα του Βέρντι «La Traviata» στην Φαντασία για κλαρινέτο και έγχορδα, όπου το κλαρινέτο έχει την τιμητική του με θαυμάσιες μελωδικές φιοριτούρες και καντέντζες. Γραμμένη στα 1800, η 1η του Συμφωνία του Μπετόβεν είναι ένα μεγάλης αξίας έργο που ξεχειλίζει από ενέργεια.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ