2016-02-23 08:46:25
Φωτογραφία για Χίλια μπράβο: Η 5χρονη που δωρίζει τα μαλλιά της σε κοριτσάκια με καρκίνο...
Συγκλονίζουν τα λόγια της πεντάχρονης Ηλέκτρας που έκοψε τα μαλλιά της για να τα χαρίσει σε παιδάκια με καρκίνο.

«Δεν πειράζει, τώρα θα είναι πιο χαρούμενα τα παιδάκια όταν θα πηγαίνουν για τη θεραπεία τους. Να έρθετε και τον άλλο μήνα θα έχουν μεγαλώσει τα μαλλιά μου και θα τα κόψω ξανά. Για μένα είναι  μόνο τρίχες. Για τα κοριτσάκια που είναι άρρωστα είναι χαρά», λέει η πεντάχρονη Ηλέκτρα.

Η Ηλέκτρα πηγαίνει νηπιαγωγείο και είναι μόλις 5,5 ετών. Κατάφερε με μία κίνηση ανθρωπιάς και ευαισθησίας να προκαλέσει έκπληξη και συγκίνηση  όταν ζήτησε από τη μητέρα της, την δημοσιογράφο Ρένα Κουβελιώτη να κόψει τα μακριά της μαλλιά, προκειμένου να τα δωρίσει σε παιδάκια που υποφέρουν  από καρκίνο και δίνουν μια μάχη ζωής.

«Κάποια  παιδιά δυστυχώς μαθαίνουν από πολύ  μικρά πως υπάρχει μια αρρώστια που λέγεται καρκίνος. Η Ηλέκτρα κάθε  φορά  που έβλεπε φωτογραφίες του παππού της και με ρωτούσε που είναι, της απαντούσα πως είναι  ένα  αστεράκι στον ουρανό
. Πριν από  δύο  χρόνια  περίπου αρρώστησε ο νονός  του αδελφού της. Τότε άκουσε για πρώτη φορά τη λέξη καρκίνος. Πώς να κρυφτείς απο τα παιδιά. Ο καρκίνος μόλις έκλεψε και άλλο  ένα  μέλος της οικογένειας. Μετά  ήρθε ο φόβος . Μαμά δε θέλω να πάθεις και συ καρκίνο. Οι συζητήσεις άρχισαν να αποκτούν μέρος της καθημερινότητας μας . Ενα σπάσιμο του χεριού του αδελφού της ανάγκασε την Ηλεκτρα να επισκεφθεί ένα  νοσοκομείο για παιδιά. Στην εικόνα ενός μικρού κοριτσιού που δεν είχε μαλλάκια ξεκίνησε ένας ακόμη κύκλος ερωτήσεων.

Εκεί  σε ένα κρύο διάδρομο νοσοκομείου έμαθε πως ο καρκίνος που της στέρησε τον παππού της και το νονό του αδελφού της «χτυπάει» και μικρά παιδιά.

Απο εκείνη τη στιγμη της γεννήθηκε η επιθυμία να κάνει  κάτι. Αρχικά ξεχώρισε παιχνίδια της για να τα προσφέρει στα παιδιά. Μετά  μάζεψε όλα  τα χαρτζιλίκια της για να τα κάνει  δωρεά. Μέχρι που είδε μια διαφήμιση στην τηλεόραση. Ναι, καμία φορά, και το κουτί στέλνει σωστά μηνύματα.

«Θέλω να χαρίσω τα μαλλιά μου στα κοριτσάκια που δεν έχουν, γιατί  έχουν καρκίνο». «Η Ηλεκτρα μέχρι τότε  δεν ήθελε να τις αγγίξει κανείς τα μαλλιά της», σημειώνει  η Ρένα, μητέρα της Ηλέκτρας.

Μέσα  στο παιδικό μυαλουδάκι της πίστεψε πως με αυτόν τον τρόπο  θα γινόταν καλά  τα μικρά κορίτσια λέει η μητέρα της μικρής.

Το Σάββατο πριν κόψει τα μαλλιά της έμαθε πως η απώλεια των μαλλιών είναι συνέπεια της θεραπείας.

«Δεν πειράζει, τώρα  θα είναι πιο χαρούμενα όταν θα πηγαίνουν για τη θεραπεία τους», είπε και της ξέφυγε ένα δάκρυ.

Όταν ήρθε ο κούριερ για να πάρει τα μαλλάκια της του είπε με νόημα: «Να έρθετε και τον άλλον μήνα. Θα έχουν μεγαλώσει τα μαλλιά μου και θα τα κόψω  ξανά. Για μένα είναι μόνο τρίχες, για τα κοριτσάκια που είναι  άρρωστα είναι  χαρά».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ