2016-02-25 11:22:16
Φωτογραφία για Τι δήλωσε ο Πάνος Καμμένος για τα πλοία του ΝΑΤΟ που έρχονται στο Αιγαίο;
«Η συμφωνία με το ΝΑΤΟ, σας ενημερώνω ότι έκλεισε στις 3 η ώρα και τα πλοία του ΝΑΤΟ έρχονται στο Αιγαίο για να διασφαλίσουν ότι όποιος διασώζεται εντός των ελληνικών υδάτων θα πηγαίνει πίσω στην Τουρκία» ανέφερε το πρωί της Πέμπτης (25.02.2016) στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξη και αντιπροέδρου της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινού σχετικά την προσγείωση στρατιωτικών αεροπλάνων στη Ρόδο, θέμα που δημιουργήθηκε με την πτήση του πρωθυπουργικού αεροπλάνου στο Ιράν και τις τουρκικές αξιώσεις ότι ο ανεφοδιασμός του θα έπρεπε να γίνει στο Μπουντρούμ- ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμένος είπε πως «τέτοιες αξιώσεις δεν γίνονται αποδεκτές», «αντιδράσαμε άμεσα και διαμαρτυρηθήκατε στην Τουρκία» , «τα ελληνικά αεροσκάφη προσγειώνονταν, προσγειώνονται και θα προσγειώνονται στα ελληνικά νησιά» και «να μην αναπαράγεται το κλίμα που δημιουργεί η Χρυσή Αυγή…».


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήγησε πως δημιουργήθηκε το θέμα λέγοντας πως «το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, μετά το μοιραίο ατύχημα με τον Κρανιδιώτη, το χειρίζεται η Πολεμική Αεροπορία και πετάει ως πολεμικό αεροσκάφος. Οι χειριστές σωστά υποβάλουν διπλωματικό σχέδιο πτήσης για κάθε του πτήση. Και καλώς δεν δέχθηκαν το αίτημα της Τουρκίας να ανεφοδιαστεί στο Μπουτρούμ. Αυτή την χάρη δεν θα τους την κάνουμε, όπως δεν τους την κάναμε ποτέ. Και γι αυτό διαμαρτυρηθήκαμε».

«Δεν υπάρχει κανένας αξιωματικός και κανένας Έλληνας διπλωμάτης και ελπίζω από σήμερα και στο εξής κανένας -θέλω να πιστεύω βουλευτής- που να πιστεύει ότι τα νησιά πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα και τα πολεμικά μας αεροπλάνα δεν προσγειώνονται σε όλα τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, όπου υπάρχουν αεροδρόμια και μονάδες. Υπάρχει στρατός που τα φυλάει. Ποτέ δεν ετέθη θέμα Δωδεκανήσου, ούτε για κανένα άλλο νησί… Από τότε άλλωστε μέχρι σήμερα πάνω από 120 πολεμικά αεροσκάφη έχουν ανεφοδιαστεί στα νησιά μας… Θέμα τέτοιο δεν υπάρχει, αυτά τα κινούν και αναπαράγουν κάποια site της Χρυσής Αυγής και θα πρέπει να ξέρετε ότι εάν υπήρχε τέτοιο θέμα, εγώ θα ήμουν ο πρώτος που θα αντιδρούσα…», συνέχισε.

Ο Πάνος Καμμένος, άφησε «σκιές» σχετικά με την πτήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους όταν μετέφερε τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Κατάρ για να διαπραγματευτεί επενδύσεις, λέγοντας «μην θέλετε να σας καταθέσω σχέδιο του αεροπλάνου που μετέφερε τον αδελφό του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για να διαπραγματευτεί με τον εμίρη του Κατάρ…» και όξυνε ακόμα περισσότερο τους τόνους, κλείνοντας την ομιλία του λέγοντας ότι «αυτή εδώ η Κυβέρνηση θέματα εθνικής κυριαρχίας ούτε τα συζητά ούτε τα διαπραγματεύεται. Αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει υπουργό ούτε τον Πάγκαλο ούτε Πρωθυπουργό τον Σημίτη που παρέδωσαν τον Οτσαλάν στους Τούρκους με κοινοβουλευτική στήριξη…».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ