2016-03-16 18:14:14
Φωτογραφία για Ξέσπασμα Κουρουμπλή κατά της Ν.Δ. - Τί αποκάλυψε για τον Μουζάλα; Τί είπε για τον Καμμένο;
Άστραψε και βρόντηξε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον Flash 96,0 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη αφενός κατά της Ν.Δ. για τον τρόπο με τον οποίο αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση στο ζήτημα του προσφυγικού και αφετέρου κατά εκείνων των Ευρωπαίων που παρακινούσαν την Ελλάδα να "βουλιάξει" τους πρόσφυγες. Αποκάλυψε δε ότι αναπληρωτής υπουργός Μουζάλας έχει δώσει τη ζωή του σε αυτή την προσπάθεια, παρά τα προβλήματα της προσωπικής του υγείας και δήλωσε ότι κατανοεί τις ευαισθησίες του κ. Καμμένου, αλλά νομίζει ότι μπορεί να ξεπεραστεί το θέμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών, κληθείς να σχολιάσεις τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα, οι οποίες προκάλεσαν ντόμινο αντιδράσεων, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Ο κ. Μουζάλας είναι ένας άνθρωπος εργατικός, αθόρυβος, δουλεύει από το πρωί έως το βράδυ και θα τολμούσα να πω και κάτι που δεν το ξέρουν πολλοί και με αρκετά προβλήματα της προσωπικής του υγείας ο άνθρωπος, τρέχει, κοπιάζει και έγινε ένα λάθος, το οποίο αναγνώρισε, νομίζω με έναν τέτοιο τρόπο ειλικρινή, που περισσεύει να κάνω άλλο σχόλιο, γιατί θα αδικούσε έναν άνθρωπο που έχει δώσει τη ζωή του σε αυτή την προσπάθεια
. Διότι σε τελική ανάλυση, πατριωτισμός είναι να κάνεις κάτι που να μην δίνει το δικαίωμα σε άλλους να αναφέρονται αρνητικά στην πατρίδα σου και αυτό το κάνει ο κ. Μουζάλας. Έγινε ένα λάθος, εντάξει, ζήτησε συγνώμη. Δεν θέλω να κάνω σχόλιο, παρά να πω ότι εγώ τιμώ έναν άνθρωπο που πραγματικά έχει δώσει τη ζωή του".

Ερωτηθείς σχετικά με την άποψη του κ. Καμμένου ότι ο κ. Μουζάλας πρέπει να παραιτηθεί, ο κ. Κουρουμπλής είπε: "Κατανοώ τις ευαισθησίες του κ. Καμμένου, αλλά νομίζω ότι μπορεί να ξεπεραστεί το θέμα αυτό".

Ο κ. Κουρουμπλής, ερωτηθείς σχετικά με τα κατηγορώ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο ζήτημα της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης, δήλωσε σε αυστηρό τόνο: "Να σας ρωτήσω κάτι, έχετε δει κανέναν πρόσφυγα στο δρόμο; Τότε; Δηλαδή τί να κάνουμε άλλο; Τί θα έκανε η Νέα Δημοκρατία και τί έκανε η Ν.Δ. τόσο καιρό; Εγώ σας λέω ότι με δυσκολία, με αδυναμίες, με παραλείψεις, γίνεται ένα γιγαντιαίο έργο να τακτοποιήσεις χιλιάδες ανθρώπους, όλοι ασχολούμαστε με αυτά τα ζητήματα... Το μόνο πρόβλημα που προκύπτει με ένταση είναι στην Ειδομένη. Και αυτό δεν είναι ανεξήγητο, διότι παρεμβάσεις δεν μπορείς να κάνεις, πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι η γη ανήκει σε ιδιώτες, είναι οργωμένα χωράφια που θέλουν να τα σπείρουν, δεν μπορείς να πας να ρίξεις χαλίκια, να φτιάξεις βάσεις, να βελτιώσεις κατά κάποιο τρόπο τις συνθήκες της ζωής αυτών των ανθρώπων. Και από την άλλη μεριά υπάρχει μία ισχυρότατη παράμετρος, οι άνθρωποι αυτοί, όπου και να τους πας, δεν θέλουν να φύγουν από τον άξονα Αττική - Ειδομένη. Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να έχουν στραμμένο το μυαλό τους και το βλέμμα τους στα σύνορα. Ελπίζουν, διότι θεωρούν ότι κάποια στιγμή θα ανοίξουν τα σύνορα".

Απαντώντας σε δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα, επίσης στον Flash 96,0 F.M., περί του αιτήματος της διαχείρισης του προβλήματος από την αυτοδιοίκηση, η οποία έχει και διαθέσιμα κονδύλια, ο κ. Κουρουμπλής, είπε ότι επρόκειτο για κάτι που ακούει για πρώτη φορά, επιθυμεί την συνεργασία όλων και είναι κάτι που θα συζητήσει με τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ κ. Κ. Αγοραστό.

Τέλος, ο υπουργός αναφερθείς σε Ευρωπαίους αξιωματούχους, δήλωσε: "Θέλετε να μιλάμε τίμια και παλικαρίσια; Αυτοί ήταν η λογική πολλών Ευρωπαίων, βουλιάξτε τους... Εμείς κουβαλάμε αυτή την ιστορία, γιατί κουβαλάμε πολιτισμό, δεν είμαστε κάφροι να βουλιάζουμε ανθρώπους στη θάλασσα" και κατέληξε λέγοντας... "Αυτό που κάνει σήμερα η ελληνική πολιτεία και ο ελληνικός λαός είναι επένδυση. Δεν είναι μόνο δυσκολία και ταλαιπωρία και κόστος, έχει και άλλη πτυχή".

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στον Flash 96,0 F.M.:
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ