2016-03-18 11:59:24
Φωτογραφία για ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Η ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Ενώ οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες ανάμεσα σε Ε.Ε. και Τουρκίας, ο Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέα παρέμβαση. «Η Ευρώπη πρέπει να κοιτάξει το δικό της ιστορικό, πριν πει στην Τουρκία τι να κάνει με τους μετανάστες. Η Τουρκία, πρόσθεσε, θα ακούσει την κριτική της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μόνο εάν είναι σωστή».

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε ζωντανά το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με το Reuters, ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «χορεύει σε ναρκοπέδιο» επειδή, κατά την άποψή του, «υποστηρίζει έμμεσα ή άμεσα τρομοκρατικές ομάδες». 

«Η στάση της Ευρώπης είναι ανέντιμη και ανειλικρινής απέναντι σε τρομοκρατικές ομάδες στην Τουρκία» είπε, λέγοντας επίσης πως διάφορες τρομοκρατικές ομάδες έχουν «συνασπιστεί εναντίον της χώρας». 

Όσον αφορά τις διάφορες καταδίκες από την ευρωπαϊκή πλευρά για τη διακυβέρνησή του, ο Ερντογάν είπε: «Θα ακούσει την κριτική από την Ευρώπη για τα ανθρώπινα δικαιώματα όταν είναι σωστή. Όταν δεν είναι, θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται» τόνισε.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ