2016-04-18 14:33:22
Φωτογραφία για Δύο Έλληνες Designers κατακτούν την Ευρώπη!
Από το Παρίσι και το Design Shop του Λούβρου, στο μουσείο τέχνης, MUDEC, στο Μιλάνο, το PAPIER TIGRE στο Βερολίνο και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης του μουσείου Μπενάκη στην Αθήνα είναι μερικά από τα international design spots που κατάφεραν οι δυο Έλληνες να «εισβάλουν» με τις καλύτερες κριτικές. Πρόσφατα βρέθηκαν στο POP UP STORE για τα 10 χρόνια YATZER στην εβδομάδα design του Μιλάνου ανάμεσα σε 10 σχεδιαστές και αντικείμενα απ’όλο τον κόσμο, με moto «Dreams become reality as soon as you write them down»

Η Krama studio είναι μια σύμπραξη του Ελληνογάλλου βιομηχανικού σχεδιαστή Alexandre Ξανθάκη και του Βασίλη Φιλιππαίου – εξειδικευμένου κατασκευαστή που ειδικεύεται σε clean- cut δομές και tailor-made κατασκευές. Η ονομασία της Krama studio προέρχεται απο το Eλληνικό αντίστοιχο του «Κράμα» που ετυμολογικά σημαίνει την ανάμιξη δύο ή περισσότερων μετάλλων ή άλλων υλικών, με το τελικό μείγμα να παρουσιάζει μια ομοιογένεια.


Η ιδέα των δύο designers γεννήθηκε από την ανάγκη να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα και ένα εκλεπτυσμένο εργαλείο γραφής (στυλό- μολύβι) , υψηλής ποιότητας με αυθεντική και διαχρονική ταυτότητα που καταφέρνει να εξισορροπεί το βάρος και την ισορροπία στην γραφή. Το στυλό μπορεί να υποστηρίξει κάθε ανταλλακτικό rollerball, μολύβι ή stylus touch για tablets. Επιπλέον δημιούργησαν ένα clip board απο αλουμίνιο με εξαιρετικά μοντέρνα αίσθηση και με παγκόσμια πατενταρισμένη δομή που δεν διαθέτει καμία συγκόλληση, κόλλα ή καρφιά αλλά και τα τρία μέρη συγχωνεύονται σταθερά, με την εφαρμογή πίεσης. «ένα εργαλείο» που μπορεί να συνοδεύσει αρχιτέκτονες, γιατρούς, δημοσιογράφους, φοιτητές και κάθε είδους επαγγελματία που ένα τέτοιο statement αντικείμενο διευκολύνει στην δουλειά του.

Το όραμα τους έχει σαν στόχο την μετάβαση από την καθημερινή χρήση απλών αντικειμένων, με την βοήθεια και εφαρμογή ειδικών τεχνικών μέσων τελευταίας ψηφιακής τεχνολογίας σε elegant must have items.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ