2016-04-23 12:39:24
Φωτογραφία για Νοσοκομείο Αρτας: Zήτησαν από ασθενή υπεύθυνη δήλωση, ότι εντός 10 ημερών θα πληρώσει το κόστος των εργαστηριακών εξετάσεων!
Τραγική είναι η κατάσταση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Φαρμακείο του Νοσοκομείο Αρτας Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Γνώμη ,έναν "Γολγοθά"καλούνται να αντιμετωπίσουν οι δικαιούχοι άποροι ,οι περισσότεροι εξ αυτών με σοβαρά προβλήματα υγείας, που καταφεύγουν στο φαρμακείο του Νοσοκομείου προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακα που χρειάζονται.

Το απογοητευτικότερο όλων είναι πως έρχονται αντιμέτωποι με συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε κανέναν άνθρωπο ,πόσο μάλλον σε ανθρώπους που "δεν έχουν στον ήλιο μοίρα "...

Και δεν είναι μόνο αυτό .Στην προσπάθειά τους να αποδείξουν πως δικαιούνται τα φάρμακα ως άποροι προκαλούνται εντάσεις ,ενώ όταν τα φάρμακα που ζητούν δεν υπάρχουν στο φαρμακείο του Νοσοκομείου Αρτας τότε καλούνται να μεταβούν στην Πρέβεζα ,για να τα παραλάβουν απο εκεί .

Ιδια όμως είναι η εικόνα που επικρατεί και στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας , ανασφάλιστη γυναίκα μετέβη στα έκτακτα με σοβαρό πρόβλημα υγείας και έκπληκτη ήρθε αντιμέτωπη με δύστροπη συμπεριφορά γυναίκας που εμφανίστηκε ως υπεύθυνη .

Απευθυνόμενη στην ανασφάλιστη ασθενή την ενημέρωσε πως του δικαιώματος αυτού μπορούν να κάνουν χρήση, όσοι ήταν ασφαλισμένοι, έχουν βιβλιάριο, αλλά τώρα δεν είναι σφαλισμένοι. Μάλιστα της απέκλεισε να έχει το δικαίωμα, η συγκεκριμένη κυρία, αφού είχε την ασφάλεια της Πρόνοιας. Η ασθενής έπρεπε να κάνει τις εξετάσεις της και η κυρία, επέμενε να είναι εξ ίσου σκληρή! Την ανάγκασε μάλιστα να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση, η οποία ανέφερε πως «εντός 10 ημερών θα προσκομίσω ασφαλιστικό βιβλιάριο ή κάποιο δικαιολογητικό απαλλαγής μου από νοσοκομειακές δαπάνες ή διαφορετικά θα αναλάβω η ίδια την δαπάνη των 53.55 ευρώ, που προκύπτει από εργαστηριακές εξετάσεις ή τα νοσηλεία μου. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα παραπάνω, τα οφειλόμενα ποσά θα βεβαιωθούν στο Δημόσιο Ταμείο και θα εισπραχθούν σύμφωνα με το νόμο περί είσπραξης Δημοσίων Εσόδων».

Η υπεύθυνη δήλωση υπεγράφη και ακολούθησε ένταση

Εχοντας προφανώς αντιληφθεί το ατόποπημα στο οποίο υπέπεσε η υπεύθυνη ζήτησε απο την ασθενή να σκίσει την υπεύθυνη δήλωση ,κάτι όμως που η ανασφάλιστη δεν έκανε αντιλαμβανόμενη και αυτή πως το θέμα δεν έπρεπε να λήξει έτσι απλά ...

Στη συνέχεια επικοινώνησε με την τοπική εφημερίδα ,στα γραφεία της οποίας βρίσκεται πλέον η υπεύθυνη δήλωση και με βάση αυτή αναμένεται να προχωρήσει το ρεπορτάζ.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ