2016-05-08 11:08:07
Φωτογραφία για Φυσική περιποίηση προσώπου για κάθε ανάγκη- ακόμα και για τριχοφυΐα!
Η φύση περιλαμβάνει μοναδικούς θησαυρούς που συμβάλλουν στην υγεία του σώματος, αλλά και του προσώπου μας. Αν θέλετε να διατηρείτε το δέρμα σας υγιές και λαμπερό χωρίς να ...υποστείτε τις παρενέργειες των χημικών συστατικών των καλλυντικών του εμπορίου, εμπιστευτείτε τη φύση. Διαλέξαμε και σας προτείνουμε συνταγές με φυσικά συστατικά για την περιποίηση του προσώπου σας που δίνουν λύσεις σε κάθε πρόβλημα. Ναι, ακόμα και η τριχοφυΐα μπορεί να αντιμετωπιστεί φυσικά. Εσείς το γνωρίζατε;

Για λείο και απαλό δέρμα

Αναμίξτε ίσες ποσότητες από χυμό αγγουριού, ροδόνερο και χυμό λάιμ (γλυκολέμονο). Απλώστε το μίγμα στο πρόσωπό σας (αφού πρώτα το έχετε καθαρίσει), αφήστε το όλη τη νύχτα και ξεπλύνετε το πρωί. Καθαρίζει το δέρμα αφήνοντάς το υγιές.

Πάρτε 50ml ωμό (όχι βρασμένο) γάλα και προσθέστε μια πρέζα αλάτι και δυο κουταλάκια του γλυκού χυμό λάιμ (γλυκολέμονο). Χρησιμοποιήστε το μίγμα ως λοσιόν καθαρισμού. Βοηθά να καθαρίσουν οι βαθύτεροι πόροι του δέρματος.


Πάρτε 50 ml τοματοχυμό και αναμίξτε μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού. Απλώστε το μίγμα στο πρόσωπό σας. Βοηθά το δέρμα να γίνει απαλό και λαμπερό.

Πάρτε ίσες ποσότητες σκόνης τουρμεκίνης και σιτάλευρου, και προσθέτοντας λίγο σησαμέλαιο φτιάξτε ένα πολτό. Απλώστε αυτό τον πολτό στο πρόσωπο. Βοηθά στην απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυϊας από το πρόσωπο.

Αναμίξτε αφρόγαλα και αλεύρι για όλες τις χρήσεις, και απλώστε τον πολτό πάνω στο δέρμα σας, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, των φρυδιών και των χειλιών. Αφήστε 5 λεπτά και ξεπλύνετε με νερό.

Πάρτε λίγο χυμό πορτοκάλι και με ένα κομμάτι βαμβάκι απλώστε τον στο πρόσωπο. Κάνει το δέρμα λείο και απαλό.

Φτιάξτε μια αλοιφή από ωμά καρότα και απλώστε τη στο πρόσωπο. Αφήστε το μια ώρα πάνω στο πρόσωπο, ξεπλύνετε και απολαύστε ένα υπέροχο λαμπερό δέρμα.

Ανακατέψτε ίσες ποσότητες χυμό αγγουριού, χυμό λεμονιού και ροδόνερο. Απλώστε αυτή τη λοσιόν στο πρόσωπο –θα κάνει το δέρμα σας να ακτινοβολεί.

Αναμίξτε ίσες ποσότητες χυμό λάιμ (γλυκολέμονο), γλυκερίνης και ροδόνερου. Απλώνετε αυτή τη λοσιόν στο πρόσωπο τακτικά πριν τον ύπνο για να φύγουν τα σπυράκια, τα μαύρα στίγματα και άλλα δερματικά σημάδια. Κάνει το δέρμα απαλό, και επιπλέον μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και σε άλλα μέρη του σώματος (χέρια, πόδι κλπ).

Κόψτε μερικά παντζάρια σε μικρά κομμάτια και αλέστε τα. Με το ζωμό τον παντζαριών κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας για 5 λεπτά. Μετά από 10 λεπτά ξεπλύνετε το δέρμα σας με ήπιο σαπούνι ή gram flour (ρεβυθόσκονη).

Για την καταπολέμηση των ρυτίδων

Πάρτε 30ml χυμό λάχανου και αναμίξτε τον με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Εάν απλώστε αυτό το μίγμα τακτικά στο πρόσωπο, βοηθά στην απομάκρυνση των ρυτίδων.

Γενικές οδηγίες για ένα όμορφο δέρμα

Αναμείξτε σκόνη σανταλόξυλου μαζί με ροδόνερο και προσθέστε 4-5 σταγόνες γάλα. Απλώστε το μίγμα στο πρόσωπο και στο σώμα σας. Ξεπλύνετε μετά από 15 λεπτά με χλιαρό νερό.

Ζεστάνετε μέλι και αναμίξτε το καλά με χυμό λεμονιού. Απλώστε το μίγμα στο πρόσωπο σας, αφήστε το να στεγνώσει και κατόπιν ξεπλύνετε με νερό.

Για να μην ξηραίνετε το δέρμα σας χρησιμοποιείτε υγραντήρες χώρου και διατηρείτε τη θερμοκρασία του χώρου σε μέτρια επίπεδα.

Χρησιμοποιήστε συσκευές διατήρησης της υγρασίας και διατηρείτε μέτριες θερμοκρασίες δωματίου, για να αποφύγετε την ξηρότητα του δέρματος.

Το ζεστό νερό ερεθίζει και κοκκινίζει το δέρμα σας και σας κάνει να μην το νιώθετε φρέσκο μέχρι να κάνετε ένα μπάνιο με λίγο κρύο νερό. Σε περίπτωση που το ντους σας κρατήσει αρκετή ώρα, το νεκρό δέρμα απομακρύνεται αυτόματα. Μη το τρίβετε δυνατά με την πετσέτα, να φέρεστε «ευγενικά» στο δέρμα σας.

Για την περιποίηση του σώματος

Ψιλοκόβετε καρότα και βράστε τα. Με το μίγμα κάντε μασάζ στο σώμα σας, αποκτώντας έτσι λείο και καθαρό δέρμα.

Αναμίξτε τουρμεκίνη, σκόνη από σανταλόξυλο μαζί με ελαιόλαδο και απλώστε το στο σώμα σας. Κάντε ντους μετά από 10 λεπτά.

Κάντε μασάζ στο σώμα σας με γάλα. Το γάλα έχει ενυδατικές ιδιότητες και θα διατηρήσει το δέρμα σας λείο.

Για φυσική λεύκανση –αναμίξτε γάλα μαζί με χυμό λεμονιού. Το γάλα θα «κόψει» μόλις το ανακατέψετε με το λεμόνι. Χρησιμοποιήστε αυτό το μίγμα για να κάνετε μασάζ στο σώμα σας. Λειτουργεί ως φυσικό λευκαντικό.

Ανακατέψτε τουρμεκίνη και αφρόγαλα, και με το μίγμα κάντε μασάζ στο σώμα σας.

Εάν εκτίθεστε στο ήλιο, το δέρμα σας θα χάσει την ομορφιά του. Για να ξαναποκτήσει τη λάμψη του, πάρτε ίσες ποσότητες χυμό αγγουριού και χυμό ντομάτας, αναμίξτε τα και απλώστε τα στο δέρμα σας. Αφήστε το 10 λεπτά και ξεπλύνετε με το νερό.

Κάντε μασάζ στο σώμα σας με σιναπέλαιο για 5 λεπτά και κατόπιν κάντε ντους με gram flour ή ήπιο σαπούνι.

Αλέστε ροδοπέταλα και αναμίξτε τα με αφρόγαλα. Απλώστε το μίγμα στο σώμα, αφήστε το 10 λεπτά και ξεπλύνετε με νερό.

Συμβουλές και για τη διατροφή μας

Καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες Α και C.

Αναμίξτε μέλι μέσα στο νερό και πίνετε το ρόφημα καθημερινά το πρωί για να διατηρήσετε το δέρμα σας λείο και λαμπερό.

Το ζαρωμένο δέρμα οφείλεται στην έλλειψη νατρίου και κάνει το δέρμα κολλώδες. Το αγγούρι είναι ιδανικό για την καταπολέμηση και την πρόληψη της ανεπάρκειας του νατρίου, όχι μόνο γιατί περιέχει υψηλά ποσοστά νατρίου αλλά και γιατί διατηρεί τη δροσιά του σώματος, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το φθόριο είναι προστατευτικό στοιχείο του ανθρώπινου σώματος, η απουσία του οποίου δημιουργεί προβλήματα στο αίμα και τη σπλήνα. Επειδή το μαγείρεμα και η θέρμανση των τροφίμων καταστρέφουν το φθόριο, είναι καλύτερο να τρώμε ωμά τα φρούτα και τα λαχανικά. Άλλες τροφές πλούσιες σε φθόριο είναι το κατσικίσιο γάλα και τυρί, το αλεύρι από σίκαλη, το αβοκάντο, τα φύκια και λαχανικά, το ξινόγαλο και το τυρί τύπου κότατζ.

Τα δερματικά εξανθήματα οφείλονται σε έλλειψη πυρίτιου. Για να αποφύγετε εξανθήματα και πυώδεις ερεθισμούς να τρώτε άφθονους βλαστούς, κριθάρι, ντομάτες, σπανάκι, φράουλες και σύκα.

Πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό κάθε μέρα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ