2016-05-09 18:47:19
Φωτογραφία για Βρετανός αξιωματικός του Ναυτικού αυτομόλησε στον ISIS - Γιατί τρέμει η Αγγλία
Ένας αξιωματικός του βρετανικού ναυτικού που εκπαιδεύτηκε..

σε ένα από τα πιο σημαντικά θαλάσσια κολέγια της Βρετανίας έχει διαφύγει στη Συρία για να ενταχθεί στην τρομοκρατική ομάδα του Ισλαμικού κράτους.

ALOSAIMIΕμπειρογνώμονες της βρετανικής Άμυνας προειδοποίησαν χθες το βράδυ ότι οι δεξιότητες υψηλού επιπέδου του 28χρονου Αli Alosaimi και  η πλήρης γνώση του βρετανικού στόλου αποτελεί μια τρομακτική απειλή για την ασφάλεια.

Κι αυτό επειδή αναλυτές είναι πεπεισμένοι πως μετά τις επιθέσεις σε επιβατικά αεροσκάφη, οι τζιχαντιστές μαχητές θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν τον τρόμο στις θάλασσες με επιθέσεις σε πλοία και τα πορθμεία.

«Κάποιος με τις γνώσεις του ανοίγει ένα εντελώς νέο τοπίο, όπου μπορεί να λάβει χώρα η τρομοκρατία». δηλώνει πρώην Ναύαρχος του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού.

ALOSAIMIΣύμφωνα με τα προσωπικά στοιχεία του Alosaimi που βρέθηκαν και διέρρευσαν στην κυριακάτικη dailymail αποκαλύπτεται ότι πριν από την αναχώρηση για τη Συρία, ο Alosaimi έζησε στο South Shields, όπου είναι εγγεγραμμένος σε ένα τριετές πρόγραμμα σπουδής στον τομέα της Εμπορικής Ναυτιλίας και έχει μια πορεία ως αξιωματικός από το 2011. Προηγουμένως είχε εργαστεί για μια κρατική πετρελαιοφόρο εταιρεία  στο Κουβέιτ.


Με την κατοχή του Higher National Diploma στη ναυτική επιστήμη, κάποιος αξιωματικός θα μπορούσε να είχε πρόσβαση σε σκάφη του Υπουργείου Άμυνας που χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν στρατιωτικές προμήθειες και άλλα φορτία ζωτικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια.

Στο έγγραφο που παρατίθεται στα αραβικά γίνεται μετάφραση των βασικών πληροφοριών σχετικά με τον Ali Mohammed Omer Alosaimi. Αποτελεί δε σύμφωνα με τους ειδικούς ένα επίσημο Τζιχάντ έγγραφο:

ALOSAIMIΗ αραβική φράση στο πάνω μέρος της σελίδας αρχίζει με μια προσευχή, το έγγραφο προσδιορίζεται ως εκδοθέν από το «Τμήμα Συνόρων» από την αρμόδια υπηρεσία για τους μαχητές.

Το πραγματικό όνομα του Alosaimi έχει καταγραφεί ως Αμπού Τουράμπ Αλ Κουβέιτ, «ο πατέρας της σκόνης από το Κουβέιτ» ενώ για το επίπεδο εκπαίδευσης σημειώνεται ως «αξιωματικός του ναυτικού στη Βρετανία».

Επιβεβαιώνει επίσης την προηγούμενη εργασία ως «Εργαζόμενος στο ναυτικό».

Τέλος στο ερώτημα αν έχει χαρακτηριστεί ως μαχητής,  βομβιστής αυτοκτονίας ή ένα «πρόσωπο που θα πάει πίσω από τις γραμμές του εχθρού» κατετάγη ως «Μαχητής».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
O HAMILTON MILA MONO ME NIKH
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
O HAMILTON MILA MONO ME NIKH
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ