2016-06-01 10:31:35
Φωτογραφία για Βιοϊατρική: Επένδυση 15 εκατομμυρίων, με τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ στα 18 εκατομμύρια ευρώ!
Η εταιρεία δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας, χάρη στο πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες πληρώνουν καλύτερα και άμεσα.

Γράφει: Καραγιώργος Δημήτρης - IATRONET.GR

Το μαρτύριο της ελληνικής επιχειρηματικότητας καταδεικνύει η περίπτωση της “Βιοϊατρικής”.

Ο όμιλος των διαγνωστικών κέντρων προχώρησε στη λειτουργία πέντε νέων μονάδων στο Μενίδι, στη Νέα Σμύρνη, στον Άγιο Στέφανο, στην Πεύκη και στα Μελίσσια, στο πλαίσιο της ανάπτυξης και επέκτασης των δραστηριοτήτων της.

Κάθε μία από τις δομές έχουν εμβαδόν από 1.000 έως 2.500 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτουν όλα τα διαγνωστικά μέσα, όπως αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους.

Ο όμιλος προχώρησε και στην εγκατάσταση της τελευταίας γενιάς ποζιτρονικής υπολογιστικής τομογραφίας PET/CT Discovery IQ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και του πρώτου αθόρυβου μαγνητικού τομογράφου MR Optima 450W, 1,5 Tesla.


Πρόκειται για επενδύσεις της τάξης των 15 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες δημιουργούν 200 νέες θέσεις εργασίας μέσα σε ένα περιβάλλον ύφεσης.

Παρουσιάζοντας την Τρίτη τις νέες υποδομές, ο πρόεδρος του Ομίλου Ευάγγελος Σπανός (φωτό αριστερά) απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της GE Healthcare Ευρώπης Jean - Michel Malbrancq (φωτό δεξιά).

Επεσήμανε ότι η κατάσταση με τις πληρωμές έχει ομαλοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, αλλά ο Οργανισμός εξακολουθεί να οφείλει στη “Βιοϊατρική” 18 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο ξεπερνά κατά 3 εκατομμύρια τις πρόσφατες επενδύσεις του Ομίλου.

Ο κ. Σπανός ανέφερε πως η εταιρεία δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας, χάρη στο πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες πληρώνουν καλύτερα και άμεσα.

Σημείωσε, ωστόσο, πως ο ΕΟΠΥΥ παραμένει ο μεγάλος “πελάτης” του Ομίλου, καθώς καταλαμβάνει το 65% του συνολικού του τζίρου.

Στοιχεία

Ο Όμιλος εταιρειών Υγείας Βιοϊατρική ιδρύθηκε το 1981. Αποτελεί τον κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα.

Διαθέτει 29 αυτόνομα διαγνωστικά κέντρα συνολικής έκτασης άνω των 30.000 τμ. που δέχονται περισσότερες από 2.500.000 επισκέψεις το χρόνο.

Διαθέτει επίσης τρεις κλινικές, την Βιοκλινική Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, οι οποίες αποτελούν πρότυπα σύγχρονων νοσοκομειακών μονάδων υψηλής ποιότητας και τρεις οδοντιατρικές μονάδες (Αθήνας, Αλίμου, Κηφισιάς).

Ο Όμιλος συνεργάζεται με περισσότερες από 400 ιδιωτικές εταιρείες, τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες και όλα τα δημόσια ασφαλιστικά Ταμεία.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ