2016-06-02 21:03:18
Φωτογραφία για ΤΟΜΙΤΣ : Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ... ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!
Ο Μίλαν Τόμιτς, μία από τις σημαίες του Ολυμπιακού, μίλησε στο SDNA για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας από την ομάδα του και στάθηκε στην ηγετική μορφή του Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά Ο 43χρονος άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου γνωρίζει πολύ καλά από δύσκολους αγώνες, καθώς τόσο ως παίκτης, όσο και ως μέλος του προπονητικού επιτελείου του Ολυμπιακού, έχει... φάει τα παρκέ με το κουτάλι.

Ο Μίλαν Τόμιτς, όμως, δεν είναι απλά ένας παίκτης που έχει φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα ή ένας κόουτς που κάθισε στον πάγκο των ερυθρόλευκων. Είναι τρανό μέλος της ιστορίας του Ολυμπιακού και για αυτό πάντα - όσο κι αν ο ίδιος θέλει να κρατά χαμηλούς τους τόνους - η άποψή του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

«Για να νικήσεις έναν αγώνα σαν τον τέταρτο τελικό, χρειάζεται να έχεις προσωπικότητα και καρδιά. Ο Βασίλης (Σπανούλης) έχει προσωπικότητα και καρδιά, ενώ η ποιότητά του είναι γνωστή. Με δικό του τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο πήραμε τη νίκη για ακόμη μία φορα», δήλωσε ο Μίλαν Τόμιτς, ο οποίος φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Γιώργο Πρίντεζη:


«Ηταν πολύ σημαντική η απουσία του Γιώργου. Ο Πρίντεζης δίνει εύκολους πόντους και στο τρανζίσιον και στο low post. Είναι πολύ καλός στο "ένας εναντίον ενός". Μας έλειψε, αλλά όλα τα παιδιά προσπάθησαν πολύ και κάλυψαν το κενό του».

Ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν ένας από τους παίκτες που βγήκαν μπροστά για να καλύψουν το κενό του Γιώργου Πρίντεζη. «Ο Αγραβάνης έβαλε ένα μεγάλο σουτ. Ειδικά για εκείνον και τους συνομήλικούς του αυτά τα παιχνίδια τούς δίνουν εικόνες και παραστάσεις που θα τους βοηθήσουν στη συνέχεια της καριέρας τους να γίνουν καλύτεροι παίκτες. Τα παιχνίδια με μεγάλη ψυχική και σωματική ένταση σε βοηθούν να γίνεις καλύτερος», είπε ο 43χρονος κόουτς, ο οποίος στη συνέχεια παρατήρησε:

«Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν παρατάει τα παιχνίδια. Το έχουμε δείξει τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Παλεύουμε ως το τέλος και προσπαθούμε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο».

Ο 43χρονος κόουτς έζησε την χρυσή πενταετία του Ολυμπιακού την δεκαετία του 1990. Αραγε, ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει ξανά στα πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα; «Κατακτήσαμε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο τρόπος για να χτιστούν οι ομάδες. Χρειάζεται να παίρνεις συνεχόμενα πρωταθλήματα, καθώς αυτά σε βοηθούν και στην ψυχολογία. Εχουμε τον χαρακτήρα για να συνεχίσουμε έτσι και τα επόμενα χρόνια», τόνισε.

Τέλος, στο φινάλε της συζήτησης με τον Μίλαν Τόμιτς αυξήθηκε η... ένταση των ερωτήσεων. Βλέπετε όσο ήταν παίκτης, ήθελε να έχει στα χέρια του την μπάλα, όταν εκείνη... έκαιγε. Αν ακόμα ήταν παίκτης, θα έδινε την μπάλα στον Βασίλη Σπανούλη ή θα έπαιρνε εκείνος το τελευταίο σουτ στο ΟΑΚΑ;

«Είναι δύσκολη ερώτηση», αποκρίθηκε αρχικά ο Μίλαν Τόμιτς, ο οποίος χρειάστηκε λίγα δευτερόλεπτα για να σκεφτεί και τελικά κατέληξε λέγοντας πως...

«πιστεύω ότι θα έπαιρνα το σουτ. Πάντα ήθελα να έχω την τελευταία επίθεση. Μου άρεσε, αλλά έχω σταματήσει χρόνια. Πλέον είμαι προπονητής. Σίγουρα, όμως, αυτό που κάνει ο Βασίλης Σπανούλης, το κάνει καλύτερα και από εμένα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ