2012-05-15 10:04:18
Φωτογραφία για Η πολυταξιδεμένη βασίλισσα Ελισάβετ
Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος παρακολούθησαν την Κυριακή (13/5) ένα μεγαλοπρεπές ιππικό θέαμα που αναπαριστούσε τα δεκάδες ταξίδια της Ελισάβετ στα 60 χρόνια της βασιλείας της, εγκαινιάζοντας τους εορτασμούς για το αδαμάντινο Ιωβηλαίο Η 86χρονη βασίλισσα Ελισάβετ, που είναι η πιο πολυταξιδεμένη αρχηγός κράτους στον κόσμο, με περισσότερες από 250 επίσημες επισκέψεις, τρέφει πραγματικό πάθος για τα άλογα και εξακολουθεί να ιππεύει.

550 άλογα και αναβάτες από 17 χώρες, ανάμεσά τους η Χιλή, η Ρωσία, το Ομάν και η Ιταλία, καθώς και 1000 χορευτές ξαναδημιούργησαν στο πάρκο της βασιλικής κατοικίας στον Γουίντσορ την ατμόσφαιρα των ταξιδιών της.

Ανάμεσα στις ιππικές επιδείξεις υπήρχαν διαλείμματα με μουσική και τραγούδια. Η τραγουδίστρια Σούζαν Ντόιλ τραγούδησε για την βασίλισσα την μελωδία του Πολ Μακάρτνεϊ "Mull of Kintyre".

Επίσημα, το αδαμάντινο Ιωβηλαίο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο με την επέτειο του θανάτου του Γεωργίου του Πέμπτου.

Στις 18 Μαΐου, οι μεγαλύτεροι βασιλικοί οίκοι του κόσμου θα συγκεντρωθούν στο Μπάκιγχαμ, αλλά η "μεγάλη στιγμή" των εορτασμών θα είναι στις αρχές Ιουνίου (2 - 5/5), όταν 1.000 πλοία θα πλέουν στον Τάμεση. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία μπροστά στα ανάκτορα, αλλά και παρέλαση με άμαξες.
planet-greece
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ