2016-06-23 14:58:09
Φωτογραφία για Η Fiat Chrysler θα ερευνήσει το μοιραίο ατύχημα του Anton Yelchin
Ο 27χρονος Anton Yelchin, πασίγνωστος από το ρόλο του ως Pavel Chekov στις τελευταίες ταινίες Star Trek, βρέθηκε ξημερώματα της περασμένης Κυριακής νεκρός, καθώς το Grand Cherokee του τον είχε συνθλίψει πάνω στην κολόνα της πύλης της βίλας του.

«Η FCA US εκφράζει τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του κ. Yelchin», δήλωσε η Fiat Chrysler σε ανακοίνωσή της. «Η εταιρεία είναι σε επαφή με τις Αρχές και διεξάγει μια ενδελεχή έρευνα. Είναι ακόμη πρώιμο να πιθανολογούμε για το αίτιο της τραγωδίας».

Το πτώμα του Yelchin βρέθηκε από φίλους του γύρω στη 1:00 το πρωί στην είσοδο της έπαυλής του στη Νότια Καλιφόρνια. Η σιδερένια πύλη με τις κολόνες από τούβλα βρίσκεται στη βάση μιας απότομης κατηφόρας.

Τον περασμένο Απρίλιο, η FCA είχε ανακαλέσει 811.586 Jeep Grand Cherokee στις ΗΠΑ, τα οποία είχαν επιλογέα τύπου “monostable” στο αυτόματο κιβώτιό τους, παρόμοιο με αυτόν σε κορυφαία γερμανικά μοντέλα.


Ο επιλογέας monostable έχει τρεις μόνο θέσεις: εμπρός, μεσαία και πίσω. Κανονικά βρίσκεται στη μεσαία και ο οδηγός τον κινεί προς τα εμπρός ή προς τα πίσω για να επιλέξει διαδοχικά τις λειτουργίες Park, Reverse, Neutral, Drive και Sport.

Στην εθελοντική ανάκληση, η FCA είπε στους καταναλωτές ότι θα εγκαθιστούσε αναβαθμισμένο λογισμικό που να εξασφαλίζει ότι το αυτοκίνητο δεν θα κινείται όταν ο λεβιές είναι σε οποιαδήποτε άλλη θέση από το Park και η πόρτα του οδηγού θα είναι ανοιχτή. Θα εγκαθιστούσε επίσης επιπλέον συστήματα ασφαλείας που να ειδοποιούν τον οδηγό ότι το αυτοκίνητό του δεν είναι στο Park.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Yelchin πέθανε από τραυματικά ασφυξία. Δεν ήταν γνωστό αν είχε κλείσει ραντεβού για σέρβις μετά την ανάκληση ή αν το αυτοκίνητό του είχε ήδη διορθωθεί. Η FCA ταχυδρόμησε επιστολές προς τους πελάτες στα μέσα Μαϊου.

Στην επιστολή της ανάκλησης, η FCA συμβούλευε τους πελάτες να διαβάσουν τις οδηγίες χρήσης για να εξοικειωθούν πλήρως με τον τρόπο που λειτουργεί ο μηχανισμός επιλογής του αυτόματου κιβωτίου.

Η FCA αντικατέστησε τους επιλογείς monostable στα Grand Cherokee του 2016 με πιο παραδοσιακούς, που έχουν συγκεκριμένες θέσεις σε σειρά. Η NHTSA (η Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ) ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι είχε δεχτεί πάνω από 300 παράπονα, συμπεριλαμβανομένων 121 αναφορών για συγκρούσεις αυτοκινήτων που είχαν κυλίσει από μόνα τους, χτυπώντας κτίρια, άλλα αυτοκίνητα ή τον ίδιο τον οδηγό τους. Η FCA είχε πει τότε ότι γνώριζε τουλάχιστον 41 περιπτώσεις τραυματισμών που θα μπορούσαν να σχετίζονται με τον επιλογέα των μοντέλων της.

Ο θάνατος του Yelchin μπορεί να είναι ο πρώτος που συνδέεται άμεσα με το παραπάνω μειονέκτημα, όμως το 2014 μια έρευνα στις ΗΠΑ είχε αποκαλύψει ότι σχεδόν 100 άτομα σκοτώνονταν και 2.000 τραυματίζονταν κάθε χρόνο από αυτοκίνητα που κυλούσαν μόνα τους, στην περίοδο 2008-2011.

Ο Yelchin έχασε τη ζωή του ένα μήνα πριν την πρεμιέρα της νέας ταινίας Star Trek Beyond, όπου θα εμφανίζεται μετά θάνατον.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ