2016-07-22 13:28:33
Φωτογραφία για Ξάνθη: Πυροβόλησε με αεροβόλο έναν 14χρονο - Τι αποφάσισε το δικαστήριο;
Το θύμα υπέστη πολλαπλά τραύματα στην κνήμη, το γόνατο και την άνω λαγόνια ακρολαιμία

Σε ποινή φυλάκισης 11 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε επιχειρηματίας στην Ξάνθη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που βρέθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενος πως πυροβόλησε ανήλικο με αεροβόλο όπλο.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοχρησία και οπλοφορία τον κατηγορούμενο, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του. Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 6-12-2008 εντός αγροκτήματος στην περιοχή της Εθνικής Οδού Ξάνθης – Κομοτηνής.

Ο κατηγορούμενος αποδείχτηκε ότι έφερε μία κυνηγετική καραμπίνα και ένα πιστόλι, ενώ με την κυνηγετική καραμπίνα διέπραξε την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, χτυπώντας το θύμα και προξενώντας του πολλαπλά τραύματα στην κνήμη, στο γόνατο και στην άνω λαγόνια ακρολαιμία. Ο δράστης πυροβόλησε πισώπλατα ανήλικο 14 ετών ημεδαπό, αφού τον ακινητοποίησε στο έδαφος και τον απείλησε με το όπλο.

 

Το Δικαστήριο και συγκεκριμένα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς του και τον καταδίκασε σε 11 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Το θύμα εκπροσωπούσε η κυρία Μαρίνα Παυλίδου, η οποία δήλωσε για την υπόθεση πως «το Δικαστήριο έκρινε ότι η βία απέναντι στους ανηλίκους δεν έχει χρώμα και φυλή. Κάθε βία έναντι σε μικρά παιδιά και ανηλίκους θα πρέπει να καταδικάζεται όπως έγινε και σήμερα. Καμία δικαιολογία δεν χωρεί».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ