2016-07-28 14:07:33
Φωτογραφία για ΑΔΕΔΥ: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φόρτωσε στην πλάτη του λαού και νέα αντιλαϊκά μέτρα»
Τη δική της απάντηση δίνει η ΑΔΕΔΥ στα μέτρα κοινωνικής προστασίας που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανακοίνωση που εξέδωσε και καλεί τους πολίτες στο συλλαλητήριο της 10ης Σεπτεμβρίου.

«Ενάμιση χρόνο μετά την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ κλιμάκωσε την αντιλαϊκή πολιτική ψηφίζοντας το 3ο μνημόνιο και συνέχισε να εφαρμόζει κατά γράμμα όλα τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενώ φόρτωσε στην πλάτη του λαού και νέα, εμφανίστηκε χτες να μιλάει για τη δημιουργία του "νέου κοινωνικού κράτους"», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της.

«Το κράτος, όμως, αυτό ούτε "νέο" είναι, ούτε πολύ περισσότερο "κοινωνικό"», συμπληρώνει και κάνει λόγο για «άγρια επίθεση στα λαϊκά εισοδήματα», για «δραματικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις» και «σκληρά χαράτσια σε μισθωτούς, συνταξιούχους, φτωχούς αγρότες και χρεοκοπημένους ελευθεροεπαγγελματίες».


«Έφτασε στο σημείο να παρουσιάσει ως έναν εκ των 7 πυλώνων της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης μέχρι και το νόμο - λαιμητόμο για την Κοινωνική Ασφάλιση καθώς και τις νέες ανατροπές στα Εργασιακά που μαζί με το κουαρτέτο προωθεί», τονίζει.

Αναλυτικά, όπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε:

- Αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, όταν συνεχίζει τις μνημονιακές πολιτικές περικοπής των δημοσίων δαπανών και παγώματος των προσλήψεων.

- Στήριξη των συντάξεων και των εφάπαξ, όταν με τον πρόσφατο αντιασφαλιστικό νόμο μείωσε κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ παροχές.

- Αναστροφή της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, όταν ήδη έχει υπογράψει με το τρίτο μνημόνιο την ακόμα μεγαλύτερη κατεδάφισή τους.

- Αντιμετώπιση της ανεργίας, όταν οι μνημονιακές πολίτικές έχουν διαλύσει την παραγωγική βάση της χώρας και κρατούν την οικονομία σε συνεχή ύφεση.

- Προστασία της πρώτης κατοικίας, όταν είναι πλέον υπαρκτός ο κίνδυνος αρπαγής των σπιτιών των υπερχρεωμένων στις τράπεζες νοικοκυριών από τα κερδοσκοπικά κεφάλαια, στα οποία θα μεταβιβαστούν τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια.

- Στήριξη της δημόσιας παιδείας, όταν συνεχίζει την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωσή της με μηδενικές προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών και με δραστική μείωση των προσλήψεων αναπληρωτών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ