2016-07-29 12:34:59
Φωτογραφία για Πριν πάτε διακοπές πρέπει να το διαβάσετε! Αυτές είναι οι υποχρεώσεις που έχει ένας ξενοδόχος απέναντι στους πελάτες του
Με τρόπο ρητό καθορίζονται οι υποχρεώσεις που έχει ένας ξενοδόχος όταν νοικιάζει τα δωμάτια της επιχείρησής του σε κάποιον πελάτη Ο κανονισμός σχέσεων ξενοδόχων και πελατών ορίζεται με βάση το άρθρο 8 του ν. 1652/30-10-1986 (ΦEK 167 A'). Σε προηγούμενο δημοσίευμα του supply.gr αναφέραμε τις υποχρεώσεις που έχει ο πελάτης απέναντι στον ξενοδόχο. Σήμερα θα ασχοληθούμε με την αντίστροφή σχέση, αυτή του ξενοδόχου προς τον πελάτη, καθώς και με το σύνολο των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτή.

Αναλυτικά:

-Ο ξενοδόχος είναι υποχρεωμένος να νοικιάζει τα δωμάτια του ξενοδοχείου του και να παρέχει τις υπηρεσίες, που διαφημίζει σε όποιον πελάτη το ζητήσει (με κάποιες εξαιρέσεις λχ. περίπτωση μέθης ή εμφανούς ασθένειας του πελάτη).

-O ξενοδόχος είναι οφείλει να απαντά μέσα σε 3 ημέρες, ότι αποδέχεται ή όχι το αίτημα του πελάτη, γραπτό ή τηλεφωνικό, για ενοικίαση δωματίων.

-Δικαιούται να ζητήσει προκαταβολή έως και 25% για το σύνολο της τιμής διανυκτέρευσης όλων των ημερών διαμονής που έχουν ζητηθεί από τον πελάτη.

-H προκαταβολή δεν πρέπει να είναι κατώτερη του μισθώματος μιας ημέρας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ