2016-08-03 15:24:13
Φωτογραφία για Ο Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ... ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΝΟΨΕΙ ΧΑΠΟΕΛ
Ο μέσος της Βέροιας, Γιάννης Παπαδόπουλος, που αγωνίστηκε την τελευταία διετία σε ομάδες του Ισραήλ, μιλάει στο SDNA για την αποψινή σημαντική μάχη του Ολυμπιακού με τη Χάποελ Μπερ Σεβά.

Αναλυτικά Ο Ολυμπιακός καλείται απόψε το βράδυ στην έρημο του Νεγκέβ να πάρει την πρόκριση για τα πλέι-οφ του Champions League απέναντι στη Χάποελ Μπερ Σεβά. Το 0-0 του πρώτου ματς στο Καραϊσκάκη κρύβει παγίδες για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι θα πρέπει να βγάλουν ποδοσφαιρικό τσαμπουκά μέσα στο Ισραήλ και να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για να διεκδικήσουν έπειτα την είσοδό τους στους ομίλους. Εκεί που δίνουν παρουσία με συνέπεια κάθε σεζόν.

Το παιχνίδι κάθε άλλο παρά εύκολο δεν είναι για τον Ολυμπιακό. Σαφώς το ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας υπερέχει ξεκάθαρα από αυτό της Χάποελ Μπερ Σεβά, ωστόσο οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν κατακαλόκαιρο στο Ισραήλ, σε συνδυασμό και με την «καυτή» έδρα των Ισραηλινών, δίνουν ξεχωριστή χροιά στην αναμέτρηση.


Ένας από τους πλέον κατάλληλους για να μιλήσουν για την αποψινή μάχη του Ολυμπιακού είναι ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Ο 27χρονος πρώην μέσος των ερυθρόλευκων, ο οποίος υπέγραψε για την επόμενη σεζόν στη Βέροια, γνωρίζει πολύ καλά τη σημερινή αντίπαλο του Ολυμπιακού καθώς τα τελευταία δύο χρόνια πέρασε από το Ισραήλ αγωνιζόμενος στις Μπνέι Σαχνίν, Χάποελ Άκρε και Χάποελ Κφαρ Σαμπά.

Στις δηλώσεις του ο Παπαδόπουλος στάθηκε στις δυσκολίες της αναμέτρησης από πλευράς θερμοκρασιών, αλλά και έδρας των γηπεδούχων, επισημαίνοντας πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει συντήρηση δυνάμεων από το ξεκίνημα προκειμένου να μην έχει πρόβλημα κατά τη διάρκεια του ματς.

«Το γήπεδο της Χάποελ Μπερ Σεβά είναι 15,000 – 20,000 θέσεων στα αγγλικά πρότυπα. Οι εξέδρες είναι δίπλα στον αγωνιστικό χώρο και αυτό δημιουργεί μία δύσκολη ατμόσφαιρα. Ο οπαδός μπορεί να απλώσει το χέρι του και να… πιάσει τον παίκτη. Είναι ένα γήπεδο που έχει καλή ακουστική. Όταν φωνάζουν 100 οπαδοί, ακούγονται σαν να φωνάζουν 1000. Επιπλέον θα υπάρχει και η υγρασία, η οποία είναι χειρότερη από τη ζέστη. Δεν μπορείς να πάρεις ανάσα μέσα στον αγώνα. Φυσικά το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει και το Μπερ Σεβά δεν είναι μια παραλιακή πόλη που η υγρασία θα ήταν πιο έντονη. Υπό αυτές τις συνθήκες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης αντιμετωπίζεις δυσκολίες. Γι’ αυτό ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να μπει δυνατά, ώστε να έχει δυνάμεις μέσα στο παιχνίδι, και φυσικά δεν θα τον συμφέρει να οδηγηθεί το ματς στην παράταση», υπογραμμίζει αρχικά ο Παπαδόπουλος.

Ο 27χρονος Έλληνας μέσος θεωρεί πως το καλύτερο πλάνο για τον Ολυμπιακό θα ήταν να περιμένει τη Μπερ Σεβά και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, εκμεταλλευόμενος και την αστάθεια που παρουσιάζει η ισραηλινή ομάδα στην άμυνα.

«Εκτιμώ πως η Χάποελ θα μπει με ενθουσιασμό στο γήπεδο και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να περιμένει και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, εκμεταλλευόμενος τα κενά που παρουσιάζει στην άμυνα η Μπερ Σεβά. Θα είναι ρίσκο για τον Ολυμπιακό να πρεσάρει από το ξεκίνημα και να τα δώσει όλα από την αρχή, κλατάροντας από δυνάμεις λόγω των κλιματολογικών συνθηκών στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Άλλωστε η Μπερ Σεβά είναι μια επικίνδυνη ομάδα και όπως είδαμε από το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη θα μπορούσε ακόμα και να σκοράρει», τονίζει ο Παπαδόπουλος.

Όπως αναφέρει ο Έλληνας μέσος, η αντίπαλος του Ολυμπιακού αποτελεί μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις του ποδοσφαίρου στο Ισραήλ, κάτι που αντανακλά και η πορεία της στο εγχώριο πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια.

«Η Χάποελ Μπερ Σεβά αποτελεί ένα καλό σύνολο που κάνει σταθερά και ανοδικά βήματα. Διαθέτει αρκετά χρήματα και τρομερή οργάνωση και είναι μια ομάδα που διψάει για διάκριση. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος του Ισραήλ, κατακτώντας και τον τίτλο, και οι παίκτες της θέλουν να αναδειχθούν μέσα από τους ευρωπαϊκούς αγώνες».

Τέλος, όσον αφορά τον ίδιο και την επιστροφή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τη φανέλα της Βέροιας, ο Παπαδόπουλος πρόσθεσε πως οι εμπειρίες που έχει αποκομίσει την τελευταία πενταετία κατά την οποία αγωνίζεται στο εξωτερικό, θα τον βοηθήσουν πολύ μέσα στη σεζόν με τη «Βασίλισσα του Βορρά».

«Είναι μία νέα αρχή για μένα. Θέλω να δώσω το 100%, να παίξω σε όλα τα παιχνίδια και να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η ομάδα. Λείπω πέντε χρόνια από την Ελλάδα και έχω αποκομίσει πολλά από το εξωτερικό, κάτι που θα με ωφελήσει πολύ τη φετινή σεζόν».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ