2016-08-03 19:18:31
Φωτογραφία για Ν.Δ.: «ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΚΕΠ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ»
Οι υπάλληλοι των ΚΕΠ ξεκίνησαν από σήμερα Τετάρτη, αποχή διαρκείας από τη διαδικασία για την ένταξη πολιτών στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (KEA), αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους ο τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς και η τομεάρχης Αλληλεγγύης του κόμματος Σοφία Βούλτεψη.

Στις 14 Ιουλίου που ξεκίνησε το πρόγραμμα, επισημαίνουν οι δύο βουλευτές, κανένα από τα ΚΕΠ δεν μπόρεσε να ανοίξει τη σχετική εφαρμογή λόγω αδυναμίας του πληροφοριακού συστήματος.

Η αποχή διαρκείας αφορά τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και στους 30 δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, προσθέτουν τα δύο στελέχη της Ν.Δ. Σημειώνουν ότι οι εργαζόμενοι ζητούν τον επανασχεδιασμό του ΚΕΑ και την επαναφορά του με νέα, απλοποιημένη διαδικασία. 

«Οι δικαιούχοι πολίτες, αλλά και οι υπάλληλοι των ΚΕΠ, επωμίστηκαν τις συνέπειες της έλλειψης προετοιμασίας και της ανικανότητας των αρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών με μόνο αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία τους» αναφέρουν οι βουλευτές της Ν.Δ.

«Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει την ευάλωτη κοινωνική ομάδα των πολιτών που προσπαθούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΚΕΑ. Οφείλει, ταυτόχρονα, να αντιμετωπίσει και τα προβλήματα του πιο καταξιωμένου θεσμού της Δημόσιας Διοίκησης, των ΚΕΠ, που η ίδια δημιούργησε, και να μην τα φορτώνει στους υπαλλήλους» συμπληρώνουν.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ