2016-08-05 04:46:17
Φωτογραφία για Αλλαγές στο επενδυτικό μίγμα εξετάζουν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις
Οι περισσότερες ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες εξετάζουν αλλαγές στο μίγμα της επενδυτικής τους επιλογής για να προσαρμοστούν στo δυσμενές επενδυτικό κλίμα που συναρτάται από τα χαμηλά επιτόκια σε επίπεδο ρεκορ, τα οποία αμφισβητούν τα κέρδη και την κεφαλαιακή επάρκεια των ασφαλιστικών εταιρειών, σύμφωνα με την Standard and Poors.

Μέχρι στιγμής πάντως οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες της Ευρώπης έχουν διατηρήσει σταθερή την επενδυτική τους στρατηγική τα τελευταία πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με μία έκθεση του οίκου αξιολόγησης, η οποία μελέτησε περίπου 40 ασφαλιστικές εταιρείες που αξιολογούνται από την S&P, η προσαρμογή στο δύσκολο επενδυτικό περιβάλλον δεν είναι τόσο εύκολο όσο το να κυνηγούν υψηλότερες αποδόσεις στις επενδύσεις.

Οι ασφαλιστές επιδιώκουν να ταιριάξουν τις επενδυτικές στρατηγικές τους με το προφίλ των υποχρεώσεών τους, καθώς και το καθεστώς Solvency II, απαιτεί από τους ασφαλιστές που επενδύουν σε πιο ριψοκίνδυνες κατηγορίες ενεργητικού να διατηρούν περισσότερα κεφάλαια, αναφέρει η έκθεση.

Ενώ οι περισσότερες ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες φαίνονται απρόθυμες να προσθέσουν σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο ενεργητικού λόγω των πιθανών κεφαλαιακών επιβαρύνσεων στο πλαίσιο του Solvency II, πολλοί θα συνεχίσουν να λαμβάνουν μέτρα για τις δομές του προϊόντος και την τιμολόγηση και να αναλάβουν ν δράσεις διαχείρισης, όπως το κλείσιμο δραστηριοτήτων, ανέφερε η έκθεση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ