2016-08-17 19:40:07
Φωτογραφία για Τα πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον άντρα σου
Σε κάθε σχέση, όσο ζεις μαθαίνεις, λένε, και δίκιο έχουν. Όταν μιλάμε για σχέση ζωής, όταν με τον άντρα τούτο και κοιμάσαι και ξυπνάς, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να σου διαφεύγουν.

Τα πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον άντρα σου

1. Οφείλεις να ξέρεις πότε θέλει το χρόνο του:

Εμείς τα κορίτσια: ξέρεις τι θέλουμε! Να τον βομβαρδίσουμε με τα νέα της δουλειάς, της γειτόνισας, των παιδιών και των σκυλιών, με το που μπει στο σπίτι.

Δυστυχώς, τα αγόρια, θέλουν το χρόνο τους να προσαρμοστούν στο σπίτι και η στιγμή που επιστρέφει κουρασμένος, δεν είναι η κατάλληλη για να μάθει όλα τα νέα μαζεμένα. Δώστου λίγο χρόνο χρόνο να συνέλθει – μισή ωρίτσα βρε αδερφέ- και θα δεις που από μόνος του θα έρθει να σε ρωτήσει πως ήταν η μέρα σου. Αν δεν το κάνει, κάνε όρκο σιωπής και φύσα, ξεφύσα, θα απορήσει!

2. Πότε ακούει τι του λες:

Μετά από χρόνια προπόνησης στο να αγνοεί τα όσα του λέει η μαμά, η γιαγιά, η θεία, και πολλές ακόμα γυναίκες, κάθε άντρας έχει ένα σύστημα που ναι μεν δείχνει πως σε ακούει αλλά τελικά μόνο ένα βουητό φτάνει στα αυτιά του.

Αν γνωρίζεις καλά τον αγαπημένο σου, θα πρέπει να καταλαβαίνεις πότε είναι έτοιμος να σε ακούσει πραγματικά και πότε σε βάζει στον αυτόματο. Οπότε, αν όντως απλά θες να πεις πέντε κουβέντες για να ξαλαφρώσεις, κάντο κι ας μην ακούσει τίποτα. Δεν είναι όλα τα πράγματα τόσο σοβαρά για να τον πρήζεις κάθε μέρα.

3. Πώς θα μαλώσεις μαζί του παραγωγικά

Καυγάδες προκύπτουν σε κάθε ζευγάρι, σε κάθε γάμο και σε κάθε σοβαρή σχέση. Το θέμα είναι πως υπάρχει ο σωστός και ο λάθος τρόπος για να καυγαδίσεις. Έρευνα απέδειξε πως οι φωνές και τα σκουσμάρια στη διάρκεια των καυγάδων, μπορεί να οδηγήσει ένα ζευγάρι στο χωρισμό πιο εύκολα. Το ίδιο κακό αποτέλεσμα είχαν και τα ζευγάρια που απέφευγαν εντελώς τους καυγάδες.

Η καλύτερη τακτική είναι να μην μαζεύεις θυμό και κρατούμενα και να μιλάς ατάκα και επιτόπου για όσα σε παιδεύουν.

4. Πότε μια διαφωνία δεν βγάζει πουθενά

Για κάποιες διαφωνίες, δεν υπάρχει παραγωγικός τρόπος να λυθούν, είτε τις αποδέχεσαι, είτε αποχωρείς. Φυσικά, προτού αποχωρήσεις, πρέπει να αξιολογήσεις τη σημασία του καυγά που δεν θα βγάλει πουθενά.

Αν για παράδειγμα ο καυγάς που δεν βγάζει πουθενά έχει να κάνει με την εμμονή του να φορά σκούρα ρούχα κι όχι χρωματιστά, ε δεν τρέχει και κάτι. Αν πάλι ο καυγάς έχει να κάνει με θεμέλια μιας σχέσης, όπως το οό,τι θέλει να βγαίνει μόνος και ποτέ μαζί σου, εκεί μιλάμε για ρήξη.

5. Ποιές συζητήσεις δεν θέλει να κάνει συχνά:

Κάποια θέματα δεν θέλει να τα συζητά, ούτε να τον κάνεις τμήμα τους. Με τις φίλες σου μπορείς να λες πόσο κακή μαγείρισσα είναι η μαμά του αλλά εκείνος ο έρμος δεν χρειάζεται να συμμετέχει και να αναγκάζεται να μιλά για τις μαγειρικές ή μη δεξιότητες της μαμά του.

6. Πότε και πως να τον στηρίξεις:

Τα ζευγάρια που έχουν την ισχυρή στήριξη του άλλου του μισού, αντιμετωπίζουν 50% λιγότερο στρες καθημερινά και είναι πιο χορτάτα, σύμφωνα με έρευνα του 2012.

Οι δε άντρες, νιώθουν περισσότερη στήριξη, ειδικά όταν τους εκτιμούν, τους θαυμάζουν, τους χρειάζονται και τους προτείνουν την βοήθεια. Μην περιμένεις δηλαδή να έρθει ο καημένος κλαμένος και πεσμένος στα γόνατα. Προσφέρσου να τον βοηθήσεις και στο σπίτι και αλλού και αφουγκράσου τις φάσεις που νιώθει πως όλα γύρω του καταρρέουν.

7. Ποιά είναι η δουλειά και το αυτοκίνητο των ονείρων του:

Για να προχωρήσετε μαζί, καλό είναι να γνωρίζεις και τα όνειρα και τα καθημερινά του αγαπημένα πράγματα. Ναι, όπως εσύ θέλεις να σου λέει πόσο όμορφη είσαι όταν βάφεις τα μαλλιά σου, κι εκείνος θέλει να ξέρεις το αγαπημένο του φαγητό, ποιά ώρα παίζει η ομάδα του, ποιό είναι το αυτοκίνητο των ονείρων του, ποια δουλειά ήθελε να κάνει όταν ήταν μικρός. Όχι ότι θα αλλάξει κάτι αν ήθελε να γίνει αστροναύτης αλλά το να ξέρεις το όνειρο και τον κρυφό του πόθο, μπορεί να σου χαρίσει και τα αστέρια.

8. Ό,τι δεν ξέρεις και τα πάντα για εκείνον!

Όσο καλή επικοινωνία κι αν έχετε, δεν γίνεται να γνωρίζεις ή να γνωρίζει τα πάντα για εσένα. Καλό είναι λοιπόν, όποτε έχεις μια απορία, να τον ρωτάς. Όποτε θέλεις κάτι, να το ζητάς. Οι μεγαλύτερες παρεξηγήσεις ανάμεσα στα ζευγάρια έγιναν για πράγματα που ο ένας πίστευε πως το ήξερε για τον άλλο, αλλά ο άλλος δεν είχε ιδέα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ