2016-08-19 20:33:19
Φωτογραφία για Βρετανική καμπάνια ενάντια στους πνιγμούς από το σοκ του κρύου νερού [video]
Ένα νέο βίντεο που στοχεύει άντρες ηλικίας 18 έως 29 ετών με ένα μήνυμα για τους κινδύνους του σοκ από το παγωμένο νερό κυκλοφόρησε η Ακτοφυλακή του Ηνωμένου Βασίλειου (MCA). Το διάρκειας 40 δευτερολέπτων φιλμ έχει ως στόχο να αναδείξει τους κινδύνους από το άλμα ή την πτώση στο νερό, ειδικά μετά την κατανάλωση αλκοόλ.

Η MCA προχώρησε σε αυτό το διαφημιστικό φιλμ σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι θανάσιμοι πνιγμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με τις στατιστικές της Ακτοφυλακής κατά μέσο όρο περίπου 50 άνθρωποι πεθαίνουν από σχετικούς με κατνάλωση οινοπνεύματος πνιγμούς γύρω από τις ακτές του Ηνωμένου Βασιλείου κάθε χρόνο. Από αυτούς, ένα σημαντικό ποσοστό είναι νέοι άνδρες που καταλήγουν στο νερό, καθώς γυρνάνε προς το σπίτι τους. Κάθε τραγικό συμβάν έχει διαφορετική αιτία, που κυμαίνονται από το γλίστριμα από τις όχθες των ποταμών ή τις πλευρές του λιμανιού μέχρι τις προκλήσεις από φίλους που έχουν όμως άσχημο τέλος.


Το βίντεο προσφέρει ένα σκληρό μήνυμα που έχει σχεδιαστεί για να κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν δύο φορές πριν εισέλθουν στο νερό. Οι νέοι άνδρες βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο, και η ταινία σε μεγάλο βαθμό απευθύνεται σε αυτούς.

Ακόμη και αν ο καιρός είναι ζεστός, τα νερά γύρω από το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένουν εξαιρετικά κρύο όλο το χρόνο. Εάν ένα άτομο πέσει μέσα στο νερό, είναι πιθανό να υποφέρει από το σοκ του κρύου νερού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η αναπνοή του ατόμου να αυξάνεται ανεξέλεγκτα, και είναι συνεπώς πιο πιθανό να εισέλθει νερό στους πνεύμονές τους και να πνιγεί.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ