2016-08-21 00:30:36
Φωτογραφία για ΛΟΤΖΕΣΚΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ Η... ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ
Είναι κομβικός παίκτης ο Ματ Λοτζέσκι στον Ολυμπιακό! Απαντες γνωρίζουν και κατανοούν την χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητά του στη λειτουργία της ομάδας. Δεν είναι υπερβολή να χαρακτηριστεί... «κλειδί» στη συνοχή του Ολυμπιακού, καθώς με βασικό γνώμονα και αυτόν, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κατάρτισε τον σχεδιασμό της ομάδας και προχώρησε στις κινήσεις/προσθήκες στο ρόστερ του Θρύλου.

Ολα παίζουν τον ρόλο τους. Μία αλυσίδα είναι. Ο κόουτς θέλει να έχει τον Λοτζέσκι στο παρκέ και να παίρνει όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα από τον Αμερικανό. Με τον Γκριν στη σύνθεση, ο Ματ παγιώνεται στο «3» (σε αντίθετη περίπτωση θα έπαιζε και στο «2»), οπότε αλλάζει και το ροτέισον με τον Παπαπέτρου.

Πέρασε δύσκολα πέρσι. Ο ίδιος την είχε χαρακτηρίσει, μάλιστα, ως την «χειρότερη σεζόν της ζωής μου», καθώς είχε μείνει εκτός για πολλά παιχνίδια της ομάδας, ανήμπορος ουσιαστικά να βοηθήσει για τέσσερις μήνες συνολικά. Πρόβλημα στον αχίλλειο με την Τσεντεβίτα, ήρθε η θλάση με την Αρμάνι Μιλάνο και στη συνέχεια η μεγάλη περιπέτεια με την λοίμωξη στην σπλήνα του.


Ολα αυτά αποτελούν παρελθόν όμως. Τα αφήνει πίσω του και ξεκίνησε με ενθουσιασμό και δίψα την προετοιμασία του Ολυμπιακού για τη νέα χρονιά που έρχεται. Μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, γι’ αυτό το νέο ξεκίνημα και φυσικά στάθηκε αρχικά κι αυτός στην σημαντικότητα της απαρτίας αλλά και του βασικού κορμού που διατηρεί ο Ολυμπιακός «Ολα είναι καλά, είμαι ενθουσιασμένος που ξεκινάμε τη δουλειά. Είμαστε πλήρης ομάδα στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, μετά από πολλά χρόνια. Βρισκόμαστε μαζί οι περισσότεροι από πέρσι, γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε δουλειά».

«ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΥΓΙΗΣ»

Το είπαμε, η περσινή σεζόν ήταν πολύ δύσκολη για τον Ματ Λοτζέσκι. Δεν την ξεχνάει, αλλά θέλει να την αφήσει πίσω του, κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα. «Ναι, ήταν δύσκολα πέρσι για μένα. Θα προσπαθήσω να μείνω υγιής αυτή τη σεζόν. Είχα κακή τύχη πέρσι. Ταλαιπωρήθηκα με το πόδι μου και όταν επανήλθα προέκυψε η αρρώστια με τη σπλήνα μου. Θέλω να είμαι υγιής φέτος και βοηθήσω την ομάδα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την Ευρωλίγκα και τις δυσκολίες αυτής από φέτος, ο Αμερικανός φόργουορντ του Ολυμπιακού ανέφερε πως «είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα για εμάς αυτό. Πρέπει να βελτιωθούμε αυτή τη σεζόν και να δούμε πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε στην Ευρώπη. Κοιτώντας την περσινή σεζόν, δεν ήμασταν καλοί στο Top 16 και δεν καταφέραμε να περάσουμε στα πλέι οφ, οπότε πρέπει να εμφανιστούμε καλύτεροι».

«ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΕΔΩ»

Να θυμίσουμε κάτι σημαντικό εδώ: Σε πείσμα όλων, το καλοκαίρι του 2013, ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέμενε στην απόκτηση του άσημου Λοτζέσκι από την Οστάνδη. «Ξέρει πολύ καλά τα βασικά του μπάσκετ», τόνιζε σε κάθε ευκαιρία, απορρίπτοντας τον ΝΒΑερ Καρτιέρ Μάρτιν του… 42% τρίποντα, που ήταν έτοιμος να υπογράψει τότε ο Ολυμπιακός. Που έφτασε ο Λότζο; Τα κατορθώματά του τα θυμάστε όλοι με την ερυθρόλευκη φανέλα. Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε και τις προτάσεις που είχε από ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ…

Ο Λοτζέσκι, λοιπόν, φέτος θα φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού για 4η συνεχόμενη σεζόν, ξεπερνώντας τον Ντέιβιντ Ρίβερς, που είχε αγωνιστεί τρία χρόνια (2+1) και όντας πλέον ο μακροβιότερος ξένος στην ιστορία του Ολυμπιακού. Πως αισθάνεται γι αυτό; Απάντησε: «Πολύ ωραία! Αρέσω στην ομάδα, μου αρέσει η ομάδα, οι συμπαίκτες μου, η ζωή στην Ελλάδα γενικότερα. Νιώθω πολύ άνετα εδώ. Ξέρω τί μπορώ να περιμένω. Είναι τιμή μου που βρίσκομαι σε αυτό το γήπεδο, με αυτούς τους συμπαίκτες και να είμαι ανταγωνιστικός για την ομάδα».

Ξεπέρασε τον Ρίβερς ο «Λότζο», του λείπει όμως η Ευρωλίγκα. Ο Ματ απάντησε σχετικά πως «θέλουμε την Ευρωλίγκα. Βρεθήκαμε κοντά δύο χρόνια πριν. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις την Ευρωλίγκα και αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε τώρα είναι να περάσουμε αρχικά στα πλέι οφ».

«ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ»

Ερωτηθείς, τέλος, για τις πρώτες εντυπώσεις του από την ομάδα και τη δυναμική που θα έχει ο Ολυμπιακός τη νέα σεζόν υποστήριξε πως «έχουμε δύο νέους παίκτες. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί, να βρούμε τους ρόλους μας και να ενταχθούν τα νέα παιδιά στο σύνολο. Η Ευρωλίγκα άλλαξε φέτος και θα είναι πιο δύσκολη. Ο Παναθηναϊκός έχει βελτιωθεί και θα παρουσιαστεί καλύτερος, οπότε πρέπει να είμαστε καλύτεροι φέτος και εμείς. Είναι νωρίς ακόμα για να πούμε κάτι παραπάνω».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ