2016-09-21 08:17:11
Φωτογραφία για Σαββατοκύριακο με το παιδί: 5 ξεχωριστές προτάσεις διασκέδασης
Με το πρώτο σχολικό κουδούνι που ακούστηκε την περασμένη Δευτέρα το καλοκαίρι και η ξεγνοιασιά τελειώνουν επίσημα. Όμως, επειδή μάλλον θυμάστε πόσο δύσκολη ήταν η μετάβαση από τις διακοπές στο σχολείο, προσπαθήστε να «κλείσετε» αυτή την πρώτη δύσκολη εβδομάδα για τα παιδιά, με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Πώς; Οργανώνοντας ένα σαββατοκύριακο γεμάτο με δραστηριότητες που θα λατρέψουν! Η ατζέντα περιλαμβάνει τα πάντα: εξερεύνηση στη φύση, κυνήγι θησαυρού, μέχρι και ταξίδι στο διάστημα. Διαβάστε κι επιλέξτε.

1. Γιατί δεν πάτε μια… βόλτα στο φεγγάρι;

Το Πλανητάριο ξανάνοιξε τις πόρτες του και καλεί μικρούς και μεγάλους να πετάξουν μέχρι το φεγγάρι. Η ψηφιακή παράσταση μας πάει πίσω στο 1969, όταν για πρώτη φορά τρεις αστροναύτες πάτησαν στη σελήνη. Όμως, τρία μυγάκια που τους αρέσει η περιπέτεια φαίνεται ότι τους ακολουθούν σ’ αυτό το διαστημικό ταξίδι. Η συνέχεια επί της (εντυπωσιακής) οθόνης Περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη παράσταση θα δείτε εδώ.  ενώ για τις υπόλοιπες προβολές θα βρείτε το πρόγραμμα εδώ. 


Πού: Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387.

Πότε: Σάββατο και Κυριακή στις 11.30 π.μ. και στις 17.30 μ.μ.

Πράσινη εξερεύνηση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Απαραίτητα εφόδια: χαρτί και μολύβι, μεγεθυντικός φακός, παγούρι, πυξίδα και κιάλια! Αν αναρωτιέστε γιατί τα χρειάζεστε όλα αυτά, η απάντηση είναι ότι θα γίνετε οικογενειακώς εξερευνητές. Κι αν πιστεύτε ότι ένα πάρκο στο κέντρο της πόλης δεν κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις, κάνετε λάθος. Την απάντηση θα μάθετε την Κυριακή στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Την εξερεύνηση, φυσικά, μπορεί να ακολουθήσει μια ανέμελη βόλτα στους χώρους του πάρκου, ένας από τους λίγους ειδυλλιακούς χώρους της Αθήνας.

Πού: Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Πότε: Κυριακή 18/9 στις 18.30.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, ωστόσο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

*Για παιδιά από 7 ετών και πάνω.

3. Ένα ξεχωριστό κυνήγι θησαυρού στο Αστεροσκοπείο του Θησείου

Στον εξωτερικό χώρο και στο Μουσείο Γεωαστροφυσικής του Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα παιδιά θα ζήσουν μια διαφορετική περιπέτεια, ψάχνοντας ένα μοναδικό θησαυρό: το τηλεσκόπιο που χάθηκε. Διασκέδαση, μάθηση και παιχνίδι σε μια εκδήλωση για μικρούς… αστρονόμους. Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της Βραδιάς του Ερευνητή (30 Σεπτεμβρίου 2016) με ελεύθερη είσοδο.

Πού: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Οτρυνένων και Δημ. Αιγινίτου, Θησείο.

Πότε: Κυριακή 18/9 10.30 π.μ.-13.00 μ.μ. και 16.30μ.μ.- 19.00 μ.μ.

Η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 2103490160 είναι απαραίτητη.

*Για παιδιά από 7-12 ετών.

4. Παιχνίδι και πειράματα μόνο για μικρούς μάγους…

Στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Η μαγεία συναρπάζει όλα τα παιδιά και αν συνδυαστεί με τη γνώση, μπορεί να γίνει… επιμορφωτική. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, τα «Μαγικά Πειράματα», τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την τεχνολογία, τις φυσικές επιστήμες αλλά και απλά πειράματα που όμως μοιάζουν μαγικά. Guest star ο… Νεύτωνας.

Πού: Μουσείο Σχολικής ζωής και εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα.

Πότε: Κυριακή 18/9 12.00μ.μ. -13.00 μ.μ.

*Για παιδιά από 5 έως 8 ετών.

Ή στη μαγική ακαδημία του River West

Τα παιδιά δεν επέστρεψαν μόνο στα σχολεία αλλά και στη μαγική ακαδημία. Η φοίτηση στο μαγικό σχολείο περιλαμβάνει 4 στάδια: την εγγραφή, την κατασκευή μαγικών, την επίδειξη μαγείας και φυσικά… την λαμπρή αποφοίτηση! Ευκαιρία να συνδυάσετε την διασκέδαση του παιδιού με τα σαββατιάτικα ψώνια σας.

Πού: Εμπορικό κέντρο River West

Πότε: Σάββατο 17/9 από τις 12.00 μ.μ.- 20.00 μ.μ.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

5. Περίπατος, σκορδοφυτέματα και παιχνίδι στο Περιβόλι στη Βάρη

Όσο ακόμα ο καιρός είναι καλός, μια βόλτα στο πράσινο επιβάλλεται για μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε ν’ αρχίσετε μ’ έναν περίπατο στο περιβόλι και να χαλαρώσετε στις πράσινες εγκαταστάσεις του (11.00-12.00 το πρωί) και τα παιδιά να συνεχίσουν με τα…σκορδοφυτέματα (12.00- 13.00 μ.μ.). Παράλληλα, εσείς απολαμβάνετε τον καφέ ή το σνακ σας στην οργανική κουζίνα του περιβολιού. Και αν αυτό δεν είναι αρκετό για τα πιτσιρίκια, μετά το πρόγραμμα, τα περιμένει ατελείωτο παιχνίδι στη φύση.

Πού: Περιβόλι στη Βάρη, Κυργίων 15, Βάρη.

Πότε: Σάββατο 17/9. Από τις 11 έως τις 12 το πρωί διαρκεί ο περίπατος ενώ από τις 12 έως τη 1 το πρόγραμμα «Σκορδοφυτέματα».
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ