2016-11-24 16:03:07
Φωτογραφία για Απώλειες στην Ασία με το βλέμμα στη Fed
Με απώλειες κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια σήμερα, μετά και τα νέα οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ που ...αύξησαν ακόμη περισσότερο τις προσδοκίες για μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από τη Federal Reserve τον Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι η ζήτηση για τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά στις αυξήθηκε τον Οκτώβριο με τον ταχύτερο ρυθμό του έτους, σε μια ένδειξη ότι ο αμερικανικός μεταποιητικός τομέας έχει αρχίσει να σταθεροποιείται.

Αλλά και τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Νοέμβριο αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, σημάδι ότι οι Αμερικανοί συνέχισαν να αισθάνονται περισσότερο αισιόδοξοι στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές αλλά και μετά την αιφνιδιαστική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε κατά 0,3% και ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 0,8%. Αντιθέτως, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,9%, βρίσκοντας στήριξη στην πτώση του γιεν, που καθιστά πιο ανταγωνιστικές τις εξαγωγές της χώρας.


Παράλληλα, χτες ανακοινώθηκαν και τα πρακτικά της Fed από τη συνεδρίαση του Νοεμβρίου, τα οποία έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι συμφώνησαν πως μια αύξηση των επιτοκίων "σχετικά σύντομα" ενδεχομένως να είναι η κατάλληλη επιλογή. Τα πρακτικά έδειξαν μάλιστα ότι αρκετοί αξιωματούχοι ήταν ανήσυχοι για το ενδεχόμενο η οικονομική ανάκαμψη να τεθεί σε κίνδυνο εάν η κεντρική τράπεζα καθυστερήσει υπερβολικά την αύξηση των επιτοκίων.

Στα του πετρελαίου, στάση αναμονής διατήρησε το συμβόλαιο του αργού στις ασιατικές συναλλαγές ενόψει της συνάντησης των χωρών μελών του ΟΠΕΚ στη Βιέννη.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ