2016-11-30 16:05:40
Φωτογραφία για Ηρωική “έξοδος” Γιαννόπουλου
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus.com

Με υπονοούμενα και αποκαλύψεις συνοδεύτηκε ο απολογισμός πεπραγμένων του Ομότιμου Καθηγητή Χειρουργικής, Αθανάσιου Γιαννόπουλου, για τη θητεία του στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αν και στην παρουσίασή του περιορίστηκε στη δράση που αναπτύχθηκε υπό την προεδρία του (4/15-5/16), ερωτηθείς για όσα διαδραματίστηκαν πριν και μετά την αποπομπή του, ο κος Καθηγητής έκανε λόγο για διάσταση απόψεων με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, «καρφώνοντας» εμμέσως τον Π. Πολάκη.

«Είχαμε διαφορετικές αντιλήψεις και οι παρεμβάσεις του (σ.σ. Αναπλ. Υπ. Υγείας)ξεπερνούσαν το κανονιστικό πλαίσιο και εγώ δεν ήθελα να παρανομήσω», ανέφερε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ουσιαστικά να εννοηθεί ότι η Αριστοτέλους του ζητούσε παράνομα πράγματα.

Ο Αθ. Γιαννόπουλος κατήγγειλε, παράλληλα, ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν τον βοήθησε στο έργο του, επισημαίνοντας για παράδειγμα ότι για το προσφυγικό αναγκάστηκε να αναζητήσει λύσεις σε ιδιώτες και προσωπικούς του φίλους
. Εξέφρασε, μάλιστα, ιδιαίτερη αγωνία για τα ασυνόδευτα παιδιά, επισημαίνοντας ότι κανείς δεν ξέρει τον ακριβή αριθμό τους αλλά ότι είναι σαφές πως πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης και κακοποίησης επιτήδειων. Αίσθηση έκανε, στο μεταξύ, η αποκάλυψη του πρώην Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι αν και είχε ζητήσει έγκριση αναδοχής υιοθεσίας για 5 ορφανά προσφυγόπουλα, το αίτημα του δεν προχώρησε ποτέ. Όπως εξομολογήθηκε, μάλιστα, ένα από αυτά είχε εκφράσει την επιθυμία να το υιοθετήσει ο ίδιος.

Ο κος καθηγητής επιφύλασσε πάντως τα καλύτερα λόγια για το νυν Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Χειρουργό και Αναπλ.ή Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ.

«Είναι πολύ αξιόλογος, είμαστε 40 χρόνια φίλοι, γνωριζόμαστε από τα χειρουργεία στο Λαϊκό νοσοκομείο», ανέφερε μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι δεν έχει κάτι προσωπικό μαζί του.

Σε ό,τι αφορά την απολογισμό πεπραγμένων αυτό καθαυτό, ο κος Γιαννόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στη δράση του ΚΕΕΛΠΝΟ σε επίπεδο υποστήριξης των νοσηλευτικών μονάδων υγείας σε ολόκληρη τη χώρα με προσωπικό, άλλα μέσα (μηχανοκίνητα) σε δύσκολες καταστάσεις (πυρκαγιές, πλημμύρες) και φαρμακευτικό υλικό, αλλά και στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας του πληθυσμού με εντατικούς ελέγχους, καταγραφή και παρεμβάσεις, τα οποία αναπτύχθηκαν το 2015-2016 υπό την προεδρία του. Επισήμανε, ακόμη, την ιδιαίτερη προτεραιότητα που δόθηκε στην υλοποίηση πολυάριθμων υγειονομικών και ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων για την υποβοήθηση αντιμετώπισης του αυξημένου προσφυγικού κύματος.

Ανέδειξε, τέλος, ως εκ των κυριοτέρων αποφάσεων του ΔΣ:

την έγκριση διαδικασίας πρόσληψης γιατρών και νοσηλευτών για τη στελέχωση των ΜΕΘ και ΜΕΝΝ όλων των Νοσοκομείων της χώρας

τη συνεργασία με γιατρούς – κοινωνικούς λειτουργούς – ψυχολόγους – νοσηλευτές για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανθρωπιστικής κρίσης του έντονου μεταναστευτικού προβλήματος

την έγκριση για αναδοχή φιλοξενίας από το ΚΕΕΛΠΝΟ 5 ορφανών παιδιών προσφύγων.

Επισυνάπτεται ολόκληρο το κείμενο της παρουσίασης: pepragmenna_kimeno

Πηγή: star.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ