2012-05-20 15:33:04
Φωτογραφία για Ιστορίες για αγρίους περί πλαφόν στις τραπεζικές αναλήψεις
Η Τράπεζα της Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία, διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα που κάνει λόγο για επιβολή ορίου στις αναλήψεις καταθέσεων από τις... ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με εβδομαδιαία κυριακάτικη εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορείς που θα κυκλοφορήσει αύριο, σχεδιάζεται η επιβολή πλαφόν για να ανακοπεί το κύμα αναλήψεων που έχουν πυροδοτήσει οι φήμες για επιστροφή στη δραχμή.

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για την επιβολή περιορισμών στη μεταφορά κεφαλαίων στο

εξωτερικό.

Είναι ένα από τα γνωστά τρομολαγνικά σενάρια που στόχο έχουν να φοβίσουν παρά να ενημερώσουν. Να πούμε απλά ότι σε περίπτωση που κάποια τράπεζα έβαζε πλαφόν, την ίδια στιγμή διαπράττει κακούργημα και ενεργοποιείται το αυτόφωρο τόσο για τους διευθυντές, όσο και για όλο το ΔΣ. Το ίδιο ισχύει και για την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία διέπεται από ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στην διοίκησή της: "Από το αυτί και στον εισαγγελέα".

Μην ακούτε τα ψέματα και μην λαμβάνετε υπ'όψιν "ειδήσεις" που μόνο στόχο έχουν να σας τρομάξουν.

Mήπως θα έπρεπε και κάποιος άλλος πέρα από την Τράπεζα της Ελλάδος να ασχοληθεί με το θέμα; Γιατί πριν ένα χρόνο είχαν συλλάβει για διασπορά ψευδών φημών έναν φουκαρά τορναδόρο. Τώρα;
xrimanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ