2012-05-20 15:29:07
Φωτογραφία για Δεν επιθυμούν την Ελλάδα στην ευρωζώνη κατά τον Juncker
Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ επιθυμούν οι επικεφαλής των ...περισσότερων κρατών-μελών της Ευρωζώνης, βάσει όσων φέρεται να είπε στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ, Φ. Σαχινίδη, ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker κατά την τελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου, σύμφωνα με το Spiegel.

"Αν κάναμε μυστική ψηφοφορία για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τότε η συντριπτική πλειοψηφία θα ψήφιζε κατά", φέρεται να είπε ο Juncker στον κ. Σαχινίδη.

Το περιοδικό αναφέρει επίσης πως ο Juncker δήλωσε πως οι επόμενες εκλογές της Ελλάδας συνιστούν την "τελευταία ευκαιρία" της να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, προσθέτοντας πως εάν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση που θα συμμορφωθεί με τους όρους του προγράμματος της χώρας τότε "έχει τελειώσει".

Το δημοσίευμα του Spiegel έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις του Juncker στη συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα μετά τη λήξη του Eurogroup. Ο Juncker χαρακτήρισε τις συζητήσεις για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ "ανοησίες, προπαγάνδα".


Αναφερόμενος στο συμπέρασμα της συνάντησης είχε πει: "Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν ήταν το αντικείμενο των συζητήσεων μας και απολύτως κανένας δεν έχει υποστηρίξει τη θέση αυτή".

Εκπρόσωπος του Juncker είπε πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα.

Το Spiegel αναφέρει εξάλλου πως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, εξέτασε την πιθανότητα ενός δημοψηφίσματος στην Ελλάδα στη διάρκεια του Eurogroup. Ούτε η εκπρόσωπος του Schaeuble σχολίασε το δημοσίευμα.
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ