2012-05-20 18:46:55
Φωτογραφία για Ν. Πόποσκι: Όμηρος της Ελλάδας η πΓΔΜ
Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εμποδίζει την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και ότι με τη στάση της αυτή την «κρατά όμηρο».Ο κ. Πόποσκι, σε συνέντευξη του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ «ΜΙΑ», σημείωσε ότι η ΠΓΔΜ «ήδη από το 2008 έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για να καταστεί μέλος του ΝΑΤΟ και η σχετική απόφαση εξαρτάται μόνο από τη βούληση μίας χώρας-μέλους η οποία δεσμεύεται νομικά να μην εμποδίσει την ένταξη της χώρας μας στη Συμμαχία».

Πρόσθεσε ότι η ΠΓΔΜ «ως υπεύθυνη και εποικοδομητική χώρα, δεν θα επιτρέψει να επισκιαστούν οι στόχοι της από κάποιον που θέλει να μας κρατάει όμηρο ή να δημιουργεί αστάθεια».

 

Ο κ. Πόποσκι ο οποίος βρίσκεται στο Σικάγο για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ανέφερε ότι οι υπόλοιπες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ έχουν συνειδητοποιήσει πως η ένταξη της ΠΓΔΜ είναι προς το κοινό συμφέρον, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, «τα μηνύματα που έρχονται από την Αθήνα δείχνουν ότι υπάρχει έλλειψη λογικής, καθώς η Ελλάδα αναγγέλλει, εκ νέου, παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας».

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ έκανε λόγο για «σκανδαλώδη συμπεριφορά της Ελλάδας η οποία δεν σέβεται την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης» και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «δημιούργησε και διατηρεί το ζήτημα της ονομασίας εδώ και 20 χρόνια».

http://www.e-typos.com/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μας κοροϊδεύουν!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μας κοροϊδεύουν!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ