2012-05-20 18:47:11
Φωτογραφία για Μας κοροϊδεύουν!
του Σταύρου Π. Ψυχάρη

Ας μιλήσουμε με γεγονότα. Τον Σεπτέμβριο του 2011, πριν από εννέα μήνες περίπου, στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόιμπλε έθεσε το ζήτημα ενδεχόμενης αποχωρήσεως της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Μιλώντας στους κκ. Ευ. Βενιζέλο (τότε υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας) και Γ. Ζανιά (σημερινό υπουργό) τους είπε να εξετάσουν αποχώρηση από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή.

Οι δύο εκπρόσωποι της Ελλάδας υπέστησαν σοκ αλλά προϊούσης της συζητήσεως η «κανονιά» του κ. Σόιµπλε έµεινε χωρίς συνέχεια – η απειλή πάντως απέδωσε καρπούς: η λιτότητα έκρουε πάλι τη θύρα της Ελλάδας µε νέα σκληρά µέτρα υπό µάλης.

Πέρασαν εννέα µήνες δραµατικών εξελίξεων µε κατάρρευση της κυβερνήσεως Παπανδρέου και τη συγκρότηση της κυβερνήσεως Παπαδήµου. Οι εξελίξεις οδήγησαν τελικά στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.

Παραµερίζοντας τα άλλοτε δραµατικά και συχνά κωµικοτραγικά γεγονότα (από τις διαψεύσεις δηλώσεων που υπάρχουν όµως µαγνητοφωνηµένες έως τις φαιδρότητες ότι λ.χ. η Προεδρία της Δηµοκρατίας πλαστογραφεί έγγραφα), ας σταµατήσουµε σε µια (προφανώς µυστική) συνάντηση που έγινε προ ηµερών.


Δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (οι κκ. Π. Λαφαζάνης και Ευ. Τσακαλώτος) πήγαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ζήτησαν να ενηµερωθούν για την κατάσταση της Οικονοµίας, δηλαδή πόσα λεφτά υπάρχουν στα ταµεία.

Το Γενικό Λογιστήριο τους έδωσε όλα τα στοιχεία και οι δύο εκπρόσωποι φηµολογείται ότι σχεδόν λιποθύµησαν Διότι λεφτά δεν υπάρχουν. Οπως εξήγησαν οι αρµόδιοι του Γενικού Λογιστηρίου, αν δεν έρθουν εντός του Ιουνίου µερικά δισ. ευρώ από την Εσπερίαν το κράτος δεν θα έχει να πληρώσει όχι µόνο δόσεις δανείων αλλά ούτε καν µισθούς και συντάξεις.

Η σκληρή αυτή πραγµατικότητα είναι γνωστή σε όλους αυτούς που διεκδικούν ή παριστάνουν ότι διεκδικούν την εξουσία, µε την εκλογική µάχη που έχει αρχίσει.

Είθισται στην Ελλάδα να πανηγυρίζουµε για τις ξένες στρατιωτικές βάσεις που φεύγουν αλλά µένουν – είναι γνωστή η ιστορία. Και εν τέλει εµφανίζεται η κυρία Μέρκελ και τα λέει έξω από τα δόντια.

Αλλά η ιστορία δεν επαναλαµβάνεται. Οι πολίτες δεν είναι κορόιδα.
TOBHMA
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ