2017-04-13 00:09:24
Φωτογραφία για Αναπαράσταση της ακολουθίας του Νιπτήρα στις Βάρσες
Σε κατανυκτικό κλίμα και με την παρουσία πλήθος πιστών τελέστηκε η τελετή του Νιπτήρος τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών  Μαντινείας Η αναπαράσταση της τελετής του Νιπτήρος πραγματοποιείται στην Iερά Mονή Βαρσών τα τελευταία 21 χρόνια και είναι μια ιδιαίτερα συγκινητική τελετή, που διδάσκει ταπεινότητα.

 Στην ακολουθία του Νιπτήρος, η πομπή με τον Αρχιερέα, τους Ιερείς και τους πιστούς, ξεκινάει από το καθολικό της Μονής των Βαρσών  με ψαλμωδίες και φτάνει στο κέντρο  της αυλής.

 Εκεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, σε μία ταπεινή και συμβολική τελετή, πλένει τα πόδια  12 Ιερέων, όπως έκανε ο Χριστός στον Μυστικό Δείπνο με τους μαθητές Του.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών Μαντινείας για να παρακολουθήσει από κοντά την τελετή του Νιπτήρος, αφού ο καιρός φέτος ήταν σύμμαχος.


Ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας της αναπαράστασης μίλησε για την Ιερά Μονή για την τελετή η οποία αναπαριστά μια σκηνή από τη ζωή του Χριστού και αυτή δεν είναι άλλη από την στιγμή της ταπείνωσης.

Όπως ανέφερε στον λόγο του, αυτή η αναπαράσταση στόχο έχει να διδάξει την ταπεινότητα την οποία πρέπει να έχουμε εμείς και να είμαστε διάκονοι ο ένας προς τον άλλον.

Την κατανυκτική αυτή τελετή παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, o τέως υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Γιώργος Ρουμελιώτης και κ. Κατσίρης και Μπακούρης, ο υπεύθυνος Τύπου της περιφέρειας Ν. Γιαννακόπουλος, ο εντεταλμένος αντιδήμαρχος κ. Γεωργανόπουλος καθώς και η πολιτευτής Αρκαδίας κυρία Εύη Τατούλη.

Έφη Καστραντά
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ