2017-04-24 07:04:12
Φωτογραφία για Το τέλος του δικομματισμού στη Γαλλία και όλοι εναντίον της Λεπέν
Σεισμός για το γαλλικό ρεπουμπλικανικό κόμμα το αποτέλεσμα της κάλπης του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία που αποκλείει επί της... ουσίας τα παραδοσιακά κόμματα και φέρνει στον δεύτερο γύρο, σύμφωνα με τα exit polls, τον ανεξάρτητο Εμανουέλ Μακρόν, πρώην τραπεζίτη της Ρότσιλντ αντιμέτωπο με την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν.

Το σοσιαλιστικό κόμμα έχει στην κυριολεξία διαλυθεί ενώ το κλίμα στο στρατηγείο του Φρανσουά Φιγιόν είναι βαρύ. Στελέχη των Ρεπουμπικάνων κάνουν λόγο για πολιτικό σεισμό και καλούν σε πανστρατιά κατά της Λεπέν στην κάλπη της 7ης Μαίου.

Ο πρώτην πρωθυπουργός Ζαν ΠιέρΡαφαρέν καλεί όλους τους δημοκράτες να συνταχθούν υποστηρίζοντας τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Στο ίδιο μήκος και ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει Μακρόν στον δεύτερο γύρο.

Και ο σοσιαλιστής Μπερνάρ Καζνέβ καλεί τους Γάλλους να στηρίξουν Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Μπαρουέν δήλωσε ότι ο ίδιος θα ψηφίσει Μακρόν ενώ το συντηρητικό κόμμα θα συνεδριάσει για να λάβει και επίσημα τις αποφάσεις του. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ