2012-05-21 23:54:32
Φωτογραφία για Συνελήφθη πάνοπλος που επεχείρησε να εισβάλει σε συνέντευξη Τύπου
Ένας άνδρας οπλισμένος με χειροβομβίδες ...και διάφορα πυρομαχικά συνελήφθη, ενώ προσπαθούσε να μπει σε κυβερνητικό κτήριο, στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας Αμπούζα, όπου δύο υπουργοί έγιναν συνέντευξη Τύπου.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας του κτηρίου, Ακιντέλε Τζέιμς, είπε ότι ο ύποπτος είχε μαζί του τρεις μαύρες τσάντες στις οποίες εντοπίστηκαν τρεις χειροβομβδίες και 37 σακούλες με πυρομαχικά. «Του πήραμε την τσάντα στην είσοδο ενώ έμπαινε μέσα και τον παραδώσαμε στην αστυνομία», είπε.

Την ώρα εκείνη στο κτήριο Ρέντιο Χάους έδιναν συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Αερομεταφορών Στέλα Οντούα και Νεολαίας Μπολάτζι Αμπντουλάχι. Στο κτήριο αυτό στεγάζεται το υπουργείο Πληροφοριών, το κρατικό ραδιόφωνο και άλλος ένας ραδιοσταθμός, η «Φωνή της Νιγηρίας», που χρηματοδοτείται από το κράτος. Στους χώρους του δίνονται τακτικά συνεντεύξεις Τύπου.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Φρανκ Μπα ανακοίνωσε ότι ο συλληφθείς ονομάζεται Τζον Ακπάπου. Το όνομα είναι χριστιανικό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είναι μουσουλμάνος, όπως οι μαχητές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ που έχουν εξαπολύσει δεκάδες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες στη Νιγηρία. Ο Ακπάπου ισχυρίστηκε ότι ο οπλισμός ανήκε στον νεκρό αδελφό του, έναν αστυνομικό, και τα κρατούσε ο ίδιος διεκδικώντας αποζημίωση. Είπε ότι είχε επικοινωνήσει με ένα ραδιοφωνικό σταθμό για να δημοσιοποιήσει το αίτημά του. «Φοβόμουν πως αν τα πήγαινα στην αστυνομία θα με συλλαμβάνανε», πρόσθεσε.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ