2012-05-21 23:51:37
Φωτογραφία για ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ
Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός... από την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση που συγκλόνισε την πόλη Σαναά, πρωτεύουσα της Υεμένης, με τα διεθνή πρακτορεία να κάνουν λόγο για δεκάδες θύματα. Μολονότι οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες, το πρακτορείο Reuters αναφέρει σε τηλεγράφημά του ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 63, το Associated Press κάνει λόγο για 60 θύματα, ενώ το γαλλικό AFP εκτιμά ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 96, επικαλούμενο ανώνυμες στρατιωτικές πηγές.

Ο αριθμός των τραυματιών υπολογίζεται ότι ξεπερνά τους 100, ενώ δεν αποκλείεται να υπερβεί τους 300. Όλοι οι νεκροί και οι τραυματίες φέρονται πως είναι στρατιώτες.

Η βομβιστική επίθεση συνέβη κατά τη διάρκεια στρατιωτικών προετοιμασιών για μία παρέλαση στην κεντρική πλατεία της Σαναά. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, ο βομβιστής αυτοκτονίας ήταν μεταμφιεσμένος σε στρατιώτη.

Ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Μοχάμεντ Νάσερ Αχμέντ, ήταν παρών όταν έλαβε χώρα η έκρηξη, αλλά δεν τραυματίστηκε.

Η σημερινή τραγωδία είναι μία από τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις στην Υεμένη, ερχόμενη μάλιστα στον απόηχο της εκλογής του προέδρου Αμπτνραμπούχ Μανσούρ Χαντί, ο οποίος έχει υποσχεθεί ότι θα εκδιώξει τους ένοπλους υποστηρικτές της Αλ Κάιντα από τις νότιες και ανατολικές επαρχίες της χώρας.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κέρδη στη Wall Street
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κέρδη στη Wall Street
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ