2017-05-16 10:20:16
Φωτογραφία για Λημνιός Δόκιμος του Πυροβολικού σήκωσε στους ώμους το σκήνωμα της Αγίας Ελένης (photos)
Συντάκτης: Παναγιώτης Σκαπέτης

Σε κλίμα συγκίνησης και θρησκευτικής κατάνυξης πραγματοποιήθηκε εχθές η τελετή παράδοσης του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Η τελετή, όπως αναφέρει το zougla.gr, ξεκίνησε στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου της Βενετίας. Στη συνέχεια ακολούθησε λιτανεία του Ιερού Λειψάνου από τους Ορθόδοξους κληρικούς στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου και στο Μεγάλο Κανάλι, όπου η ελληνική αποστολή επιβιβάστηκε σε πλοιάριο με προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στην υποδοχή στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το παρών έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Μαζί με το Ιερό Λείψανο της Αγίας Ελένης, μεταφέρθηκε και τμήμα του Τιμίου Ξύλου.

Στην Ιερά Οδό μπροστά από το Δημαρχείο Αιγάλεω πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου από τον Ιερό Κλήρο και τον λαό.

Ακολούθησε λιτανευτική πομπή με προορισμό τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, όπου θα παραμείνει το Ιερό Λείψανο. Στη λιτανευτική πομπή συμμετείχαν ένοπλα στρατιωτικά αγήματα, φιλαρμονικές μπάντες, νέες και νέοι με παραδοσιακές ενδυμασίες και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.


Ανάμεσά τους κι ένας Λημνιός δόκιμος του Πυροβολικού ο Κώστας Μαστρομιχαλάκης από τον Άγιο Δημήτριο, που υπηρετεί τη θητεία του στο στρατόπεδο της Νέας Περάμου. Ο Κώστας συμμετείχε στη λιτανευτική πομπή η οποία κάλυψε απόσταση περίπου 1.200 μ., καταλήγοντας στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, όπου ακολούθησε επίσημη Δοξολογία από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

ΠΗΓΗ: https://www.limnosfm100.gr/limnos/item/27083-limnios-dokimos-tou-pyrovolikoy-sikose-stous-omous-to-skinoma-tis-agias-elenis-photos.html
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δελτίο τύπου ΙΣ Αιγίου
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δελτίο τύπου ΙΣ Αιγίου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ