2017-05-21 15:15:39
Φωτογραφία για Αυτά είναι καλά ΝΕΑ!!! Δημιουργείται πάρκο σκύλων στο Ηράκλειο με κανονισμούς και πρόστιμα
To Πάρκο σκύλων (Dog Park) στον Καράβολα είναι πλέον γεγονός. Μετά την επιτυχημένη δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων και του πρώην προέδρου Μανώλη Τσουρή, με την πρώτη δημόσια τουαλέτα ζώων, ο δήμος Ηρακλείου και ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης, αρμόδιος για την διαχείριση των αδέσποτων σκύλων, υιοθέτησαν μια πρωτοποριακή ιδέα για τον κόσμο των φιλόζωων της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες» του κ. Λυγερού.

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Καράβολα, περιφραγμένο και εποπτευόμενο οι ιδιοκτήτες σκύλων θα αφήνουν τα σκυλιά τους να κινούνται και να παίζουν ελεύθερα, κάτω από συγκεκριμένες οδηγίες χωρίς να ενοχλούν τους υπόλοιπους συμπολίτες τους που θα κάνουν βόλτα.

«Το πάρκο σκύλων είναι μία από τις πολλές ενέργειες που κάναμε ως αντιδημαρχία Ηρακλείου, υπεύθυνη για την διαχείριση στα αδέσποτα. Μαζί με την ευαισθητοποίηση των πολιτών προς την σωστή φροντίδα των ζώων, και τον κτηνίατρο επί 8ώρου βάσεως στο κυνοκομείο» δηλώνει στο ekriti.gr ο Πέτρος Ινιωτάκης.


«Στον χώρο του πάρκου, θα υπάρχει επίβλεψη από την δημοτική αστυνομία για τα σκυλιά που έχουν τσιπαριστεί. Το πάρκο θα δημιουργηθεί σύμφωνα με την μελέτη που υπάρχει σε έκταση 600 τ.μ. στην περιοχή του Καράβολα και δυτικά από το μεγάλο κιόσκι ενισχύοντας την συνύπαρξη των πολιτών με τα ζώα. Τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο, καλείται να εγκρίνει αυτή την μελέτη» επισημαίνει ο κ . Ινιωτάκης.

Και ολοκληρώνει λέγοντας: «Οι συνοδοί σκύλων καλούνται να μας βοηθήσουν στην νέα αυτή προσπάθεια τηρώντας τους κανόνες, διαφορετικά θα αποβάλλονται από το χώρο του πάρκου και θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα από το νόμο πρόστιμα και ποινές. Αν το πρώτο πείραμα πετύχει, θα μπορέσουμε να φτιάξουμε κι άλλα τέτοια πάρκα σε διάφορους χώρους του Ηράκλειο.

Κλείνoντας, θέλω να ευχαριστήσω τον σύμβουλο του 3ου Διαμερίσματος Μανώλη Τσουρή και την αρχιτέκτονα-μηχανικό, Μαίρη Πατεροπούλου για τη εθελοντική τους προσφορά και βοήθεια, στο έργο αυτό.» thesecretrealtruth
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ