2017-06-03 10:12:04
Φωτογραφία για Τι ζητά ο ΠΑΣΥΣΕΚ από Καμμένο - Βίτσα για τους στρατιωτικούς που έχουν την επιμέλεια ΑΜΕ
ΠΡΟΣ: Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Πάνο Καμμένο                           Αρ. πρωτ.:54/2017

           ΚΟΙΝ:  ΑΝΥΕΘΑ κο Δημήτρη Βίτσα                                                    Άρτα, 03 Ιουνίου 2017

ΘΕΜΑ: Τροποποίηση Νόμου  

            Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

            Στο  αρθρ.2 παρ.3 περί εκτέλεσης 24ωρων υπηρεσιών – συμμετοχή σε ασκήσεις του ΦΕΚ 1139 τ. Β΄ 3-6-2011, για όσους στρατιωτικούς προστατεύουν ΑμεΑ ισχύουν τα παρακάτω:

α.  Εφόσον έχουν σύζυγο ΑμεΑ απαλλάσσονται όλων των υπηρεσιών, καθώς επίσης και των ασκήσεων, εφόσον η απαλλαγή τους είναι δυνατή, ως εκ της φύσεως των καθηκόντων τους και της ασκήσεως. Σε περίπτωση εφαρμογής κυλιόμενου ωραρίου, έχουν δικαίωμα επιλογής του χρόνου εργασίας.

β. Εφόσον έχουν τέκνο ΑμεΑ, εκτελούν υπηρεσίες που δεν απαιτούν διανυκτέρευση και, σε περίπτωση που δεν υφίστανται τέτοιες, απαλλάσσονται. Συμμετέχουν στις ασκήσεις μόνο εάν αυτό επιβάλλεται και είναι αναγκαίο, ως εκ της φύσεως των καθηκόντων τους και της ασκήσεως.


            Προτείνεται η προσθήκη δύο (2) υποπαραγράφων στο αρθρ.2 παρ.3 του ΦΕΚ 1139 τ. Β΄ 3-6-2011, όπως παρακάτω:

·       Εφόσον έχουν την επιμέλεια γονέα ΑμεΑ με δικαστική απόφαση να απαλλάσσονται όλων των υπηρεσιών, καθώς επίσης και των ασκήσεων, εφόσον η απαλλαγή τους είναι δυνατή, ως εκ της φύσεως των καθηκόντων τους και της ασκήσεως. Σε περίπτωση εφαρμογής κυλιόμενου ωραρίου, έχουν δικαίωμα επιλογής του χρόνου εργασίας.

·       Εφόσον έχουν την επιμέλεια αδελφού/ης ΑμεΑ με δικαστική απόφαση να εκτελούν υπηρεσίες που δεν απαιτούν διανυκτέρευση και, σε περίπτωση που δεν υφίστανται τέτοιες, απαλλάσσονται. Συμμετέχουν στις ασκήσεις μόνο εάν αυτό επιβάλλεται και είναι αναγκαίο, ως εκ της φύσεως των καθηκόντων τους και της ασκήσεως.

Κύριε Υπουργέ, παρακαλούμε όπως επιδείξετε την ανάλογη ευαισθητοποίηση και τη δέουσα σημασία για την ένταξη των δύο (2) εδικών κατηγοριών στο Νόμο.

Με εκτίμηση το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Χαλάστρας

ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ-ΕΥ)

6937348052

Ο Γενικός Γραμματέας

Απόστολος Μαρκοστάμος

Ανθλγός (ΥΓ)
6976021133
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Desktop gadgets και στα Windows 10
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Desktop gadgets και στα Windows 10
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ