2012-05-22 19:55:03
Φωτογραφία για Μπορεί η νέα γενιά να αλλάξει το σήμερα; Αναρωτιέται αναγνώστρια...
23 Ιουλίου 1974! Ύστερα από μια σειρά γεγονότων που προέκυψαν από τον αναβρασμό και την άμεση κινητοποίηση των νέων – φοιτητών, μαθητών, εφήβων – ανετράπη το χουντικό καθεστώς που ταλάνιζε τη χώρα επί 7 χρόνια. 2012!! Τώρα τι; Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια η νέα γενιά είναι περισσότερο συνειδητοποιημένη όσον αφόρα τα πολιτικά δρώμενα, λόγω των ποικίλων μέσων ενημέρωσης που υπάρχουν στην εποχή μας. Πόσο όμως η ενημέρωση που μας παρέχεται καθημερινά είναι αξιόπιστη; Πόσο τα νεότερα μέλη της κοινωνίας μας επεξεργάζονται αυτά που ακούν και μαθαίνουν και με ποιόν τρόπο αντιδρούν στην παραπληροφόρηση που αποτελεί πλέον σύνηθες φαινόμενο; Από τη μία βλέπουμε παθητικούς πολίτες, χωρίς φωνή, αρνούμενοι να αντιδράσουν και να ορθώσουν το ανάστημα τoυς. Από την άλλη υπάρχουν όλοι αυτοί που ήταν στην πλατεία Συντάγματος, όταν μέσα στη βουλή ψηφίζονταν τα νέα μέτρα.

Όλοι αυτοί που τόλμησαν να φωνάξουν ‘ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’, που τόλμησαν να κλείσουν τις σχολές τους γνωρίζοντας τις συνέπειες
. ΟΛΟΙ αυτοί που είχαν τη δύναμη να φωνάξουν ‘ΓΙΑΤΙ;’ Γιατί η χώρα μας έφτασε σε αυτό το σημείο; Γιατί το πολιτικό μας καθεστώς είναι τόσο ύπουλο και βρώμικο; Γιατί, γιατί… χιλιάδες αναπάντητα ΓΙΑΤΙ! Γυρίζοντας όμως στη 16η Μαΐου, την ημέρα των φοιτητικών εκλογών, αντίκρισα προσωπικότητες που δεν πίστευα ότι υφίστανται ακόμα και σήμερα. Νέοι και νέες που τοποθετούσαν αφίσες μέσα στα κτίρια των σχολών τους, προτρέποντας τους συμφοιτητές τους να ψηφίσουν την παράταξη τους. Νέοι και νέες που δυστυχώς έχουν υιοθετήσει το ‘ΘΑ’ και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις που το ακολουθεί. Νέοι και νέες που ακούγονται ακριβώς όπως οι πολιτικοί μας.

Οι πολιτικοί που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση και δηλώνουν ακόμη και τώρα πως είναι άμοιροι ευθυνών. Νέοι και νέες που κοιτάνε μόνο το συμφέρον τους που από το στόμα τους ακούγεται μόνο η λέξη ‘βόλεμα’. Ακούω γύρω μου να λένε: "θα ψηφίσω το ‘χ’ κομμα γιατί έχω γνωστό που θα με βάλει σε δουλειά. "Θα ψηφίσω το ‘ψ’ κόμμα γιατί αυτοί βόλεψαν τον πατέρα μου" κ.λ.π. και όλα αυτά τη στιγμή που οικογενειάρχες έχουν μείνει άνεργοι, νοικοκυραίοι έχουν μείνει άστεγοι και το ποσοστό της ανεργίας βρίσκεται στο ζενίθ του. Αυτά λοιπό είναι άτομα που πολύ σύντομα θα εξελιχτούν σε νέο Πάγκαλο, νέα Διαμαντοπούλου, νέο Σαμαρά, νέα Ντόρα, νέο Τσοχατζόπουλο. Εσύ θα αποφασίσεις σε ποια κατηγορία θα ανήκεις. Είμαστε η νέα γενιά. Το μέλλον είναι δικό μας. Ας το διεκδικήσουμε λοιπόν!

Αναγνώστρια
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ