2017-06-28 19:20:45
Φωτογραφία για ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΠΡΟΤΑΣΗ Ν. ΚΟΤΖΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ
Πρόταση για την κατάργηση της Συνθήκης των Εγγυήσεων και των παρεμβατικών δικαιωμάτων, αλλά και για τη δημιουργία μηχανισμού παρακολούθησης και υλοποίησης των όποιων συμφωνιών, κατέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, σύμφωνα με αναρτήσεις του ΥΠΕΞ στο Twitter.

Η συζήτηση ξεκίνησε το πρωί με το κεφάλαιο «Ασφάλεια και Εγγυήσεις», από το σημείο δηλαδή όπου σταμάτησαν οι συνομιλίες στη Γενεύη, τον περασμένο Ιανουάριο, πριν η Τουρκία αποχωρήσει από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Οι εργασίες της διάσκεψης θα συνεχιστούν και το βράδυ. Όπως δήλωσε νωρίτερα ο ιδικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Άιντε, αναφερόμενος στις πρώτες συζητήσεις στο πλαίσιο της διάσκεψης, «Είχαμε μια καλή, εποικοδομητική αρχή».

Ο ίδιος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σημείωσε ότι το προσχέδιο εγγράφου του για τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων δεν έχει αποσυρθεί, αλλά δεν αποτελεί κοινό έγγραφο μεταξύ των δύο μερών και δεν το χρησιμοποιούν ως πλατφόρμα. Παράλληλα, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για πολιτικές υποθέσεις Τζέφρι Φέλτμαν αποκάλυψε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα μεταβεί στο Κραν Μοντάνα αυτήν την εβδομάδα.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα specs του 6πύρηνου Intel Coffee Lake
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα specs του 6πύρηνου Intel Coffee Lake
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ