2017-07-05 10:17:23
Φωτογραφία για Ferrari «Daytona» έτοιμη για αγώνες, το προσωπικό σας παιχνίδι για την πίστα
Δεν είναι λίγοι αυτοί που ονειρεύονται μια κλασική αγωνιστική Ferrari 365GTB/4, αυτή με το παρατσούκλι «Daytona» Τέτοιες ευκαιρίες για τους κατέχοντες δεν παρουσιάζονται φυσικά κάθε μέρα, αλλά τώρα μέσω του Hexagon Classics στη Βρετανία, αυτή το υπέροχο δείγμα της αγωνιστικής ιστορίας της Ferrari μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Η σπάνια 365GTB/4 Competizione που σας δείχνουμε είναι ένα ωραίο δείγμα βαμμένο σε εντυπωσιακό κίτρινο και με όλα τα αγωνιστικά του παραφερνάλια. Στα στοιχεία του περιλαμβάνονται επίσης το «Νο 91» πάνω στις πόρτες, αλλά και αυτοκόλλητα χορηγών ή τεχνικών υποστηρικτών, όπως της Shell, της Dunlop, της Heuer, της Bell, της Ferodo, της Champion και της Cibie.

Το συγκεκριμένο κομμάτι, βέβαια, ποτέ δεν γνώρισε πίστα, αλλά σε κάθε περίπτωση αποτελεί ένα δείγμα που αποδίδει τιμή στα αγωνιστικά αυτοκίνητα του Maranello και της εποχής. Μια χούφτα 365GTB/4 Competizione φτιάχτηκαν από το τμήμα «Assistenza Clienti» στη Modena. Το συγκεκριμένο, που ολοκληρώθηκε το 1973 και είναι μια από τις πέντε της Serie 2, διαθέτει αλουμινένια καπό εμπρός πίσω και φαρδύτερους θόλους για να φιλοξενηθούν οι μεγαλύτεροι τροχοί.


Κάτω από το μακρύ καπό κατοικοεδρεύει ο 4,4λιτρος V12 του Gioachino Colombo που στην έκδοση «Competizione» έβγαζε 456 άλογα αντί των 352 της έκδοσης για το δρόμο. Φορά δε αριθμό σασί #16935 και μετετράπη σε αγωνιστικό για το Group 4 το 2001.

«Είναι αυτονόητο ότι η Ferrari 365GTB/4 έχει μοναδική ιστορία, που εκτείνεται από το στιλ μέχρι το αγωνιστικό παλμαρές της και την προέλευση του ονόματος “ Daytona”», είπε ο Paul Michaels, πρόεδρος του Hexagon Classics. «Είχα το προνόμιο να αντιπροσωπεύσω πολλές Daytona στο παρελθόν και αυτή η συγκεκριμένη δημιουργία είναι ένα από τα ωραιότερα δείγματα που έχω δει».

Ο Michaels δεν αναφέρθηκε στη τιμή του αυτοκινήτου, αλλά σήμερα μια stradale 365GTB/4 σε κατάσταση Concours στοιχίζει 720 χιλιάδες ευρώ, ενώ μία σε αποδεκτή, για να σας δώσουμε όλο το φάσμα τιμής του αυτοκινήτου, €600.000. Αυτό το κομμάτι είναι πολύ δύσκολο να προσδιορίσεις πού θα γίνει τελικά η πράξη αγοράς του, αλλά ακόμα και στα €1,1 εκατ. δεν θα μας έκανε εντύπωση.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ