2017-07-19 18:51:43
Φωτογραφία για Οι δυνάμεις κατοχής ανοίγουν παραλία της Αμμοχώστου μόνο για Τούρκους και Τ/κ
Αρχές Αυγούστου θα ανοίξει ως «δημόσια», ωστόσο θα έχουν δικαίωμα να εισέρχονται με την επίδειξη ταυτότητας μόνο «υπήκοοι» του ψευδοκράτους και Τούρκοι πολίτες, η παραλία Δερύνειας στην υπό διοίκηση του τουρκικού στρατού, περιφραγμένη περιοχή της Αμμοχώστου, μετά το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψαν ο «δήμος» Αμμοχώστου και η «διοίκηση» των «δυνάμεων ασφαλείας».

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, την ανακοίνωση έκανε χθες σε διάσκεψη Τύπου ο «δήμαρχος» Αμμοχώστου Ισμαήλ Αρτέρ. Είναι η πρώτη φορά που θα ανοίξει μέρος της περιφραγμένης περιοχής μετά το 1974 για πολίτες εκτός από στρατιωτικούς, σημειώνουν κάποιες τ/κ εφημερίδες, ωστόσο ο Ισμαήλ Αρτέρ είπε ότι είχε ξανανοίξει πριν κάποια χρόνια αλλά έκλεισε για διάφορους λόγους και πάλι μετά από λίγο.

Ο κ. Αρτέρ ανέφερε πως η παραλία έχει μήκος 240 μέτρα θα έχει 240 κρεβατάκια και ένα μπουφέ για φαγητό. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που υπέγραψε ο «δήμος» με τις κατοχικές δυνάμεις, το οποίο θα ανανεώνεται αυτόματα κάθε χρόνο, η εν λόγω παραλία θα λειτουργεί από τον «δήμο» μεταξύ 15 Μαΐου και 29 Οκτωβρίου, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.


Η είσοδος του κοινού θα είναι ελεγχόμενη και θα χρειάζεται η επίδειξη ταυτότητας. Είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε «υπηκόους» του ψευδοκράτους και πολίτες της Τουρκίας.

Ο κ. Αρτέρ είπε ότι η Αμμόχωστος αντιμετωπίζει πρόβλημα στην πρόσβαση σε παραλίες με τις «δημόσιες» (χωρίς εισιτήριο) παραλίες να είναι μόνο στις Κλαψίδες και η Σίλβερ (Ασημένια). Η παραλία της Δερύνειας, όπως ονομάζεται αυτή που θα λειτουργήσει τώρα, είναι εντός της περιοχής που υπάγεται στον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων και η υπογραφή του πρωτοκόλλου έγινε στις 14 Ιουλίου. Οι εργασίες, πρόσθεσε, θα ολοκληρωθούν σε 15 μέρες και η παραλία θα λειτουργήσει αρχές Αυγούστου.
Πηγή
epixirimatias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ