2017-09-08 20:21:58
Φωτογραφία για «The Big One»: Ο τυφώνας Ιρμα πλησιάζει τη Φλόριντα -Χάος στους δρόμους
Αυτές τις ώρες, ο τυφώνας βρίσκεται ανάμεσα στην Κούβα και τα νησιά Τερκς και Κέικος ενώ αργότερα σήμερα αναμένεται να κινηθεί και προς τις Μπαχάμες.

Παρά την υποβάθμισή, το Αμερικανικό Κέντρο Τυφώνων προειδοποιεί ότι η Ιρμα παραμένει «εξαιρετικά επικίνδυνη» και πως φέρνει ανέμους 15 μποφόρ!

Αυτός είναι και ο λόγος που οι αμερικανικές αρχές έκαναν αγώνα δρόμου για να εκκενώσουν 500.000 ανθρώπους από τη νότια Φλόριντα το βράδυ της Πέμπτης. «Δεν μπορούσαμε να βρούμε βενζίνη και οι ουρές των αυτοκινήτων δεν κουνιόντουσαν. Άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι και στις δύο πλευρές των δρόμων» δήλωσε μια κάτοικος του Μαϊάμι, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο ABC News.

O αμερικανικός Τύπος χαρακτηρίζει την Ιρμα «The Big One» – ή ελληνιστί «Ο Μεγάλος [σ.σ. τυφώνας]», καθώς υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να ισοπεδώσει 

την νοτιοανατολική ακτή της Φλόριντα. Ένας τυφώνας τέτοιου μεγέθους αποτελεί εδώ και δεκαετίες τον «εφιάλτη» των αρχών της πολιτείας αλλά και των κατοίκων.


Στο Μαϊάμι, εκατοντάδες κάτοικοι έκαναν χθες ουρές στα καταστήματα για εμφιαλωμένο νερό και στα πρατήρια βενζίνης για καύσιμα. Στο Μαϊάμι-Φορτ Λόντερντεϊλ οι ελλείψεις βενζίνης επιδεινώθηκαν χθες, καθώς οι πωλήσεις ήταν πενταπλάσιες από το συνηθισμένο.

Στο Παλμ Μπιτς, εκδόθηκε εντολή για την εκκένωση της παραλιακής ιδιοκτησίας του αμερικανού προέδρου Μαρ-αλ-Λάγκο, έκαναν γνωστό τα μέσα ενημέρωσης. Ο Τραμπ έχει επίσης μια ιδιοκτησία στη γαλλική πλευρά του Αγίου Μαρτίνου, ένα νησί που υπέστη μεγάλες καταστροφές από τον κυκλώνα.

Η υποχρεωτική εκκένωση της ακτής της Τζόρτζια στον Ατλαντικό πρόκειται να αρχίσει αύριο, δήλωσε ο κυβερνήτης Νέιθαν Ντιλ.

Πάνω από 31.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα Florida Keys, όπου η Ιρμα αναμένεται να φτάσει το βράδυ της Παρασκευής. Ο κυβερνήτης της περιοχής Ρικ Σκοτ δήλωσε: «Μπορεί να προκαλέσει τεράστιες καταστροφές και να απειλήσει ανθρώπινες ζωές».

Η NASA έχει ήδη ανακοινώσει πως έχει ασφαλίσει το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι και πλέον στο χώρο παραμένει προσωπικό ασφαλείας μόλις 120 ατόμων.

Την ίδια ώρα, η εταιρία Florida Power & Light ανακοίνωσαν ότι θα κλείσει τα δύο πυρηνικά εργοστάσιά της, το Turkey Point και το St. Lucie. Τα εργοστάσια αυτά είναι τα μοναδικά πυρηνικά εργοστάσια της Φλόριντα και στέκονται και τα δύο στις ανατολικές ακτές της πολιτείας. «Είναι μια πολύ επικίνδυνη καταιγίδα» δήλωσε ο Ρομπ Γκουλντ, επικεφαλής του γραφείου Τύπου της εταιρίας.

Στους 10 οι νεκροί 

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα μικρά νοτιανατολικά νησιά της Καραϊβικής – όπως η Μπαρμπούντα- από το πέρασμα του τυφώνα ενώ στο Πουέρτο Ρίκο, εκατοντάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για αρκετές ώρες.

«Δυναμώνουν» Χοσέ και Κάτια 

Παρότι η Ίρμα καταλάγιασε λίγο, οι άλλοι δύο τυφώνες που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή – ο Χοσέ και η Κάτια- γίνονται όλο και ισχυρότεροι. Μάλιστα, το Αμερικανικό Κέντρο Τυφώνων προειδοποιεί ότι ο Χοσέ ακολουθεί την ίδια πορεία με την Ιρμα, και αναμένεται να χτυπήσει τις Υπήνεμες Νήσους μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ